A Paks marad listavezető: a Kaposváron is átléptek

Bár kétszer is felzárkóztak a somogyiak, a sokkal hatékonyabban játszó ASE nem engedte ki a keze közül a győzelmet

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 16. forduló

Atomerőmű SE – Kaposvári KK 93-71 (30-12, 23-21, 16-24, 24-14)
Paks, v.: Benczur T., Hegedûs T., Makovsky Sz. (Fekete)

Paks: Dugat 8, Baki 3/3, Markovic 7, Eilingsfeld 9/3, Jones 23
cserék: Wise 7/3, Kovács Á. 12/6, Tóth Á. 5, Evans 19/3

Kaposvár: Frazier 22/12, Fodor 14/6, Raivio 14/6, Hendlein 10/3, Spica 3
cserék: Jancsikin 5, Benke 2, Horváth M. 1, Grebenár -, Kovács S. -

Teljes statisztikát itt találtok!

Frazier szerezte a találkozó első kosarát Raivio passzából, de csupán négy percig tudták tartani a lépést a hazaiakkal. Ennyi idő alatt Marko Spica három rontott dobást és két eladott labdát jegyzett, a Wise-t és Evanst továbbra is padon kezdető ASE pedig két perc alatt 7-0-s etapot futott és meglépett a somogyiaktól. Ugyan Frazier büntetőivel még 17-10-ig tartotta magát a KKK, innentől beindult a paksi henger: Jones parádézott a palánk alatt, de Kovács Ákos is beemelt egy hármast, a mezőnyből 80%-kal dobó hazai gárda 30-12-re lépte le ellenfelét az első negyed végére.

A második negyed elején megkezdték a felzárkózást a somogyiak, kissé szigorítottak a védekezésen és 9-0-s rohanással nyitottak – Fodor Márton 2+1-es játéka után tíz alá csökkent a különbség. Sűrűn potyogtak a személyik, Wise például már itt beütötte a harmadik faultját, de Evans hármasával megtörte a vendégek sorozatát a Paks, majd Kovács Ákos is betalált kintről, ezzel visszataláltak a helyes útra. A negyed közepén már mindkét fél bónuszban volt, de Jones továbbra is megállíthatatlan volt a gyűrű alatt, így a különbség átlépte a húsz pontot. A végén Fodor hármasára még Dugat válaszolt egy zsákolással, így a nagy kedvvel és ellentmondást nem tűrően kosarazó ASE  53-33-ra vezetett a nagyszünetben.

A fordulás után aztán Jones és Evans is a padon maradt a hazaiaknál, de a KKK új irányítója, Frazier gondoskodott róla, hogy hamar elmúljon a hurráhangulat paksi oldalon: zsinórban három triplát értékesített, majd Raivio és Hendlein is betalált, így ahogy a második negyed elején, úgy most is villámgyorsan bejött tíz alá a vendégcsapat. Öt perc elteltével aztán ismét kijött a sokkból az ASE, Markovic révén megszerezték első kosarukat és stabilizálták a különbséget nyolc-tíz pont körül. A hajrában aztán ismét kissé átvette az irányítást a Paks, Jones 19-ig, Evans 15-ig jutott és 69-57-re vezettek a záró etapot megelőzően.

Az utolsó negyed Evans zsákolásával indult, majd Jones is betalált közelről, így újra tetemes előnyt épített ki az ASE – erre már nem érkezett érdemi válasz a vendégektől. A festékben domináltak a hazaiak, főleg tempókat és triplákat dobált a Kaposvár, Marko Spica értékelhetetlen meccset játszott – ezzel szemben a húsz fölé jutó Jones mellett Eilingsfeld is hozta magát, Evans pedig hibátlanul dolgozott a gyűrű közeléből. A hajrában hozzászólt Wise is, büntetői után egy hármast is beemelt és ismét húsz pontra növelte a különbséget, végül könnyedén hozta a derbit a listavezető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus