A Paks Nyíregyházán is könnyedén nyert

Nagyon gyorsan tetemes előnyre tett szert a Paks Nyíregyházán, ahol végül hiába hajrázott szépen a Simms-Edwards vezette NYKK, de igazán közel már nem tudott férkőzni a sereghajtó a listavezetőhöz.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 12. forduló

Marso-Nyíregyháza KK - Atomerőmű SE 86 - 99 (15-31, 20-24, 31-25, 20-19)

Nyíregyháza, Bujtosi Sportcsarnok

V.: Györffy P. A. , Gál J., Rácz Zs., (Bernáth)

Nyíregyháza: Polyák 4, Doyne 13, Simms-Edwards 28, Hall 9/3, Poscic 21.

Csere: Mohácsi 5/3, Cseh 4, Jakab P. 2. Vezetőedző: Horváth Imre

Paks: Kovács Ák. 9, Medve 8/6, Körtélyesi 5/3, Eilingsfeld 20/3, Tóth Á. 15.

Csere: McGruder 13, Vaughn 19/15, Jones 7, Baki G. 3. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics

Kipontozódott: Körtélyesi

Hatalmas elánnal kezdte a mérkőzést Braniszlav Dzunics legénysége, hiszen néhány perc elteltével a komplett paksi ötös hintett egy, vagy több kosarat a nyírségi gyűrűbe. A másik oldalon az Edwards-Poscsics légiósduó próbálta tartani a frontot, ám erőfeszítéseik ellenére gyorsan gyarapodott tovább a vendégek előnye. A játékrész derekán McGrudder fejezett be ziccerrel egy újabb paksi indítást (8-21), majd Horváth Imre próbálta meg rendezni a vendéglátók sorait. A rövid szusszanás után Edwards-Tóth kosárváltással folytatódott a találkozó, majd Hall triplájával újra tízen belülre került az NYKK. Nem sikerült azonban tovább faragni a különbségből, sőt a pontos paksi tüzérségnek köszönhetően 15-31-nél kezdődött a második etap. (15-31)

A második negyed első perceiben hiába próbált zárkózni a Nyíregyháza, minden akcióra jutott válasz az atomvárosiaktól. A tizenharmadik percben pedig újabb offenzíva következett; Baki és Tóth Ádám duplái után Vaughn is bejelentkezett egy újabb távolival, így 25 egységre hízott a különbség a két alakulat között. A folytatásban aztán némileg összekapta magát a NYKK; hiszen Poscsics, Doyne és Cseh György kosarai 8-0-s rohamot eredményeztek. A végjáték aztán újra a vendégekről szólt, Eilingsfeld közelije után kerek 20 pontos vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok. (35-55)

Eilingsfeld-Polyák kosárváltással indult, majd Hall makulátlan büntetőivel folytatódott a harmadik felvonás. Felváltva estek a kosarak a következő percekben, ám ezúttal vendéglátóknak jött ki jobban a lépés, hiszen tartósan 15 pont körül sikerült tartaniuk a különbséget. A küzdelemből sokat vállalt magára Matija Poscsics, ugyanis a nyíregyiek centere a kiváló védőmunka mellé a játékrész végéig 19 egységet párosított. (66-80)

Lassan csordogált a mérkőzés az utolsó negyed első perceiben, mindkét oldal játékát hibák és rengeteg rossz kísérlet jellemezte. Mindezek ellenére apránként tovább lopta a különbséget a Nyíregyháza, Edwards ziccere után már „csupán” tíz volt közte (72-82).  Vaughn válaszolt gyorsan egy trojkával, majd Doyne volt eredményes a másik oldalon. Az idő pergett az órán, a hazaiak pedig nem tudtak közelebb férkőzni riválisukhoz. A végjátékra pedig újra megrázta magát az Atom; az ismételten remek formát mutató Eilingsfeld kosarai után visszaállt a korábbi meggyőző különbség. (86-99)

Fotó: Fekete Zsuzsanna


 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus