A Paks simán nyerte a bronzcsata első felvonását

Már az első negyedben megléptek Dugaték, folyamatosan növelték előnyüket és végül húsz pontos verésben részesítették a Sopront. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, rájátszása a 3. helyért, 1. meccs

Atomerőmű SE - Soproni Sördögök 93-73 (29-18, 22-21, 24-15, 18-19)
Paks, ASE Sportcsarnok

Atomerőmű: Dugat 9, Medve 7/6, Szabó Zs. 17/12, Evans 28/18, Jones 9/3
cserék: Wise 2, Eilingsfeld 15/3, Baki -, Kovács Á. 6/6, Tóth Á. -, Markovic -

Sopron: Thomas 7/3, Ruják A. 8/6, Boriszov 15/3, Tóth G. 14/12, Poscic 8
cserék: Edwards 18/3, Takács 3/3, Trepák -, Bán -, Molnár M. -, Kántor -

Teljes statisztikát itt találtok!

A Paks kezdett jobban, Evans triplával nyitottt, s és Szabó is gyorsan "beköszönt"  távolról. Nem egészen 4 perc elteltével már minden hazai kezdőjátékos szerzett pontot, míg soproni részről kezdetben csak Poscic volt veszélyes a kosárra. A 4. percben 13-4-re vezetett az ASE, Tóth Gergely triplával faragott a Sopron gyorsan összeszedett tetemes hátrányán. Edwards villant, Boriszov pedig hármast dobott, a Sopron egy 8-2-vel 3 pontra feljött. Látványosságban nem volt hiány, Szabó zsákolt Dugat átadásából. Evans emelt be egy hármast majd egy duplát, újra megugrott a Paks. A szakasz hajrájában Jones triplájával 10 pont fölé nőtt a 10-2-es rohanást bemutató vendéglátó előnye, a szakasz második felében a Sördögöktől csak Boriszov jelentett veszélyt.  A negyed Dugat kosarával, és 11 pontos paksi vezetéssel zárult. 

A második negyed Takács triplájával kezdődött. Eilingsfeld révén tartotta 10 pont körüli előnyét az "Atom".. Alacsony szerkezetre állt át a Sopron, Edwards kapta el a fonalat, triplát majd duplát dobott és Ruják is betalált távoltól. Egy 11-2-es futást bemutatva 3 pontra feljöttek a vendégek. Paksi időkérés után Szabó dobott hármast, amellyel megduplázta csapata előnyét. E találat egy 12-2-es Eilingsfeld és Szabó vezette paksi "száguldás" kezdetét jelentette. A félidő végén 12 ponttal vezetett a Paks. 

Sűrűn potyogtak a kosarak a második félidő elején Szabó és Evans is triplát dobott, a túloldalon Poscic két duplát. Tisztes távolból követte az ASE csapatát a Sopron. A szakasz közepén esett a színvonal, egymás hibáiból éltek a csapatok. Ismét jött soproni részről az alacsony szerkezet, Evans viszont bevágta a 4., majd az 5. tripláját - bár vasárnap, Kecskeméten dobott volna így, gondolhatták a hazai szurkolók. Ezen a meccsen szédületes dobóformát mutatott az ASE, a 26. percben 12/17 volt a triplamutatója. Technikait kapott a soproni pad, s az ebből szerzett hazai pontok is benne voltak azokban - szám szerint - 12-ben, amelyekre nem érkezett válasz soproni részről, s amelynek köszönhetően 20 pont fölé nőtt a hazai előny. 

Ezzel eldőlt a találkozó, a záró szakaszban tartotta 20 pont körüli előnyét az ASE, s végig vezetve biztosan nyert. 

A 2 győzelemig tartó párharc állása 1-0 az ASE javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus