A Pécs bevette Körmendet is

A harmadik negyed egy részét leszámítva szorosan tapadt ellenfelére a Pécs, mely a végjátékban a maga javára fordította a körmendi bajnokit.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz, 7. forduló - 2014. november 15.

Egis Körmend (1-6) - Pécsi VSK - PANNONPOWER (4-3) 88-91   (17-19, 22-17, 32-27, 17-28)

Körmend, Szentély Aréna 1600 néző   Vezette: Benczur T., Török R., Fodor A., (Balogh)

Egis Körmend: Lemon 16/3, Govens 25/18, Ferencz 7/3, Tóth 2, Török 6.

Csere: Richards 25/3, Kolarics -, Popadics 7/3, Sonyák - Vezetőedző: Ante Perica.

PVSK: Nelson 17/3, Pahlmblad 22/12, Bíró 9/9, Budimir 27/12, Horti 2.

Csere: Halász 2, Harazin 12, Délity -, Somogyfoki - Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Kipontozódott: Lemon a 40. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája ERRE a linkre kattintva elérhető.

A találkozó előtt az Erdélyi család köszönte meg mindenkinek az anyagi támogatást, amit kisgyermekük, Rolika gyógyításához adtak össze a szurkolók és csapatok országszerte. A kisfiú maga is szólt a szurkolókhoz megmutatva, hogy sikeres volt a kezelése. Mindössze tíz hadra fogható játékossal vágott neki a mérkőzésnek a három győzelmet hozó sorozata folytatásának szándékával érkezett vendégcsapat. Hazai oldalon nem voltak sérültek, a szurkolók azt remélték, hogy a jó EuroChallenge szereplés mellett végre a bajnokságban is megkezdi a felzárkózást a Körmend. A pécsiek szokásuk szerint betömörültek védekezésben a büntetőterületre, amit a hazaiak triplákkal akartak büntetni, de eleinte csak Govens talált be távolról, a Pécs kettővel nyerte az első tíz percet. Magához ragadta a kezdeményezést a Körmend, és általában előrébb is volt a folytatásban, de Csirke Ferenc csapata mindig visszazárkózott. A hárompontos hazai vezetés izgalmas folytatást ígért a nagyszünetben. Govens utolsó másodperces triplája 11 pontos vezetést eredményezett az utolsó negyed elején, de Pahlmblad és főként Budimir hármasaival életben tartotta reményét a Pécs. A 35. percben tízzel volt előrébb a Körmend, de Csirke Ferenc időkérése után 12-0-s sorozattal fordított és végül megérdemelten nyert a Pécs.

Ante Perica: – Gratulálok a Pécs csapatának. Komoly előnyben voltunk, esélyünk volt megnyerni ezt a találkozót, de Nelson védése komoly gondot okozott a számunkra és a vendégek kiváló tripladobó százaléka is része a vereségünknek. Mentálisan nem voltunk elég erősek, hogy megnyerjük a meccset.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a csapatomnak, egy hatalmas mérkőzést sikerült megnyerni, és nem csak azért, mert a Körmend otthonában mindig nehéz, hanem azért is, mert a vége előtt öt perccel még tíz pontos hátrányban voltunk. Fantasztikus csapatom van!

A mérkőzéshez készült galéria (Jene Sánor) a képre kattintva megtekinthető.

 

Slide - pvsk-panthers.hu
Fotó és Galéria- Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus