A Pécs ellen már nem sikerült csodát tennie a Paksnak

Az előző fordulóban az Atomerőmű óriási lépést tett az alapszakasz-elsőség felé, miután Kecskeméten nagy feltámadást produkálva legyőzte a második helyezett KTE-t - ma sem lehetett más céljuk, mint győzni a szomszédvár otthonában. A pécsiek előző két összecsapásukat elvesztették a Falco és a Kaposvár ellen, utóbbitól ráadásul hazai pályán szenvedtek közel 20 pontos vereséget, így az utolsó előtti helyről várhatták a mérkőzést. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 18. forduló:

Pécsi VSK-PANNONPOWER - Atomerőmű SE 87-83
(27-21, 18-15, 27-19, 15-28)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, vezette: Pálla Z., Szabó G., Németh Cs. (Kiss)

Pécs: Nelson 16/3, Csabay 13/9, Budimir 16/9, Kovács P. 17/6, Sarlija 9.
Csere: Halász 5, Bíró 5/3, Bödör -, Nagy 6.

ASE: Kovács Á. 14/6, McGruder 24/6, Körtélyesi 2, Szabó Zs. 7/3, Tóth Á. 11.
Csere: Kerpel-Fronius 7/3, Eilingsfeld 10/3, Jones 8, Illés -, Antóni -.

A mérkőzés teljes statisztikája ide kattintva elérhető.

Deonta Waughn és a frissen igazolt Markovics Luka nélkül állt fel a listavezető, ám a Paks másik amerikai hátvédje, Rodney McGruder kezdte a pontgyártást. A pécsiek centere, Sarlija azonban rögtön egy 2+1-es akciót mutatott be Tóth Ádámon, majd Budimir és Csabay is betalált a hárompontos-vonalon túlról. A vendégeknél Tóth két jó megoldása jelentett pozitívumot, azonban a kezdeti percek után teljesen szétestek támadásban, miután Kovács Ákos nagyon gyorsan beszedett két személyi hibát, és le kellett ültetni. A PVSK Kovács Péter, majd Nelson megoldásaival többször is meglépett kilenc ponttal, csak McGruderen múlt, hogy nem lett nagyobb a különbség. 19-10 után viszont a hazaiak blokkoltak le, egy perc alatt 7-0-t futott az ASE, és visszajött a meccsbe – a negyed vége mégis a Pécsnek sikerült jobban, Kovács jó játékára nem volt ellenszer a túloldalon (27-21). 

Szabó Zsolt ziccerével kezdődött a második negyed, majd Csabay és McGruder váltott hármast, a csapatok pedig érezhetően szigorítottak a védekezésükön. Ismét a pécsiek pörögtek fel hamarabb, Sarlija és Nelson volt eredményes, mindkétszer második esélyből – jött is Dzunics Braniszlav időkérése. Tóth Ádám két ziccerével kapaszkodott is a vendégcsapat, de csak rövid ideig sikerült: Budimir jó dobásaira, Nagy Krisztián harcosságára és Nelson jó passzaira alapozva 41-30-nál 10 pont fölé növelte a differenciát a Pécs. A csereként beálló Kerpel-Fronius és Eilingsfeld jó büntetőivel faragott hátrányából a Paks, de a pécsiek így is komolyabb előnnyel mehettek a nagyszünetre (45-36). 

Némi meglepetésre a vendégek ’maradtak bent az öltözőben’, fordulás után három percig képtelenek voltak betalálni – eközben Csabay és Budimir pontjaival 13 egységre hízott a különbség. McGruder törte meg a paksiak gólcsendjét, majd Körtélyesi zsákolt egyet, azonban ennél közelebb nem tudtak jönni a vendégek, hiába dobott triplát Kerpel-Fronius és Eilingsfeld is – ugyanis a másik oldalon Kovács Péternek és Nelsonnak is sült a keze. A negyed közepére 57-48-nál kifulladt az ASE, a hazaiak pedig megérezték ezt: Budimir triplát, Csabay triplát és duplát is szerzett, Halász Ákos pedig a mezőnymunkában jeleskedett, ennek köszönhetően 65-50-re meglépett a pécsi csapat. Eilingsfeld duplája zárta le a vendégek rossz sorozatát, majd Tóth 2+1-es akciója után felcsillant valami remény – ám Bíró Olivér két jó büntetője után Halász hatodik labdáját is megszerezte, Bíró pedig az utolsó pillanatokban beszórt egy hármast, 17 pontra növelve ezzel a különbséget (72-55). 

A Kecskemét ellen az utolsó negyedben állt fel a Paks, így nem dőlhetett hátra a PVSK, de a játékrész elején nem is tették: Budimir hármasával 20-szal mentek. Ekkor azonban McGruder és Jones megrázta magát, 6-0-t csinált az ASE, majd az eddig gyengén teljesítő Kovács Ákos támadt fel: két hármast, összesen 8 pontot szerzett, Szabó Zsolt is betalált kintről – 81-72-nél kénytelen volt időt kérni Csirke Ferenc. Percekig nem talált be azonban a hazai gárda, szerencséjükre a túloldalon is csak egy Szabó-duplát jegyezhettünk fel, végül Budimir büntetője és Sarlija kosara után újra tíz pontra nőtt a különbség. Az ASE azonban nem tört meg, Eilingsfeld 2+1-ére Kovács Ákos újabb négy ponttal tromfolt rá, 7-0-t futottak a vendégek - ennél tovább azonban már nem jutottak, Körtélyesi triplája kimaradt, Nelson viszont nem hibázott közelről. McGruder kosara a végén már csak szépségtapasz volt, a Pécs legyűrte a listavezetőt. 

Fotó: pvsk-panthers.hu (Rébay Viktor)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus