A PVSK idegenben verte a nagyot küzdő Szegedet

A középső két negyedet nagyon megnyomta az ex-szegedi Csirics vezette Pécs és fontos idegenbeli győzelmet hozott el a Szedeák otthonából.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 20. forduló 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Pécsi VSK VEOLIA 78-86 (22-19, 14-20, 16-23, 26-24)

Szeged: Boltics 10, Ponjavics 31/9, Vágvölgyi 5/3, Juhos 8/6, Sulovics 12.. 
Csere: Krapic 10/6, Wirth 2, Révész -, Kerpel-Fronius G. -.

PVSK: Pongó 11/6, Taylor 18/3, Budimir 17/9, Csirics 23/9, Horti 8.
Csere: Wright 7, Demeter -, Antóni 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Magyar Kupa nyolcasdöntőjén nem szereplő szegediek számára igen hosszú tétmeccs nélküli időszak után következett ez a derbi, ám a pécsiek is csak egy mérkőzést játszottak a győri "hétvégén", így mindkét alakulatnál volt idő egy kis pihentetésre, csiszolódásra. Ez az első negyedben jótékony hatással is volt a játékra, igen magas színvonalú csata folyt a pályán, mindkét oldalon erősen kontrollált játékkal, kevés hibával. Budimir triplájával 6-9-nél ugyan volt már három pontos fórja a Csirke-hadnak, ám az extra teljesítményt nyújtó Ponjavics kintijével 14-11-nél már a hazaiak mentek hárommal és a nyitó etap végéig maradt is ez a távolság a felek közt - hogy csak ennyi volt a vendéglátók előnye, arról Antóni tehetett leginkább azzal, hogy dobott egy duplát és még labdát is szerzett a negyed hajrájában.

A második 10 percet Csirics és Taylor kosaraival kezdte a PVSk és egyenlíteni is tudott (22-22), ám a 31-et szóró Ponjavicsnak mindenre volt válasza és a játékrész derekán 29-25-nél nem úgy tűnt, hogy megtorpanna a Szedeák. A félidő utolsó két percében viszont Taylor és Budimir kritikus pillanatokban voltak eredményesek, így a pécsiek mehettek előnnyel pihenőre (36-39).

A fordulás után az egykori szegedi közönségkedvenc Csirics nagyon beindult és 36-44-nél először tudott igazán meglógni. Vágvölgyi triplája ekkor még oltotta a tüzet Szedeák-szempontból, ám Pongó és Horti kosaraival már megvolt a közte 10 (39-49) két perc játék után ebben az etapban. A negyed végéig nagy változás nem történt, a faultokkal egyébként nem túl jól gazdálkodó baranyaiak megőrizték kétszámjegyű fórjukat annak ellenére is, hogy 52-56-nál újra ütőtávon belül ért a hazai alakulat.

Az utolsó negyedben Budimir 55-71-nél lényegébe véve eldöntötte a derbit, onnantól még egyszer nagyon összeszedte magát a Szeged, s jól ki is tudta használni Csirics, valamint Taylor kipontozódását, de annyi ideje már nem volt a  Mandics-legénységnek, hogy valóban veszélybe tudja sodorni a vendégek diadalát. Keprel-Fronius Gáspárék így egyelőre nem tudtak feljebb zárkózni a középmezőnyhöz, a pécsiek viszont úgy fest, hogy megállították zuhanórepülésüket, amit a kupa előtti hetekben mutattak.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus