A PVSK legyőzése után megerősítette 2. helyét a Jászberény

Czirbus József négy blokkjával és kosarával nyerőember volt a végjátékban, utóbbi 12 meccsén 11. győzelmét aratta a JKSE.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 18. forduló 
JP Auto-JKSE - Pécsi VSK VEOLIA  95-94 (18-16, 25-26, 21-23, 31-29)

JKSE: Pitts 20/9, Rakics 6, Coleman 29, Alekszandrov 15/9, Pantelics 11/3.
Csere: Czirbus 4, Brbaklics 2, Kerpel-Fronius B. 5, Cseh 3.

PVSK: Pongó 15/6, Taylor 29/3, Antoni 9/9, Budimir 18/6, Horti 11.
Csere: Wright 10, Demeter 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A pécsiek egyik legrutinosabb ászuk, Andrija Csirics nélkül álltak fel erre a derbire, míg a berényiek minden - nem teljesen egészséges - játékosukat "összedrótozták" ma estére. Pongó Máté és Veljko Budimir villanásaival a vendégek kezdtek jobban (2-6), ám ezzel együtt elég szépen megfogták egymást a felek és nem a lendületes támadásvezetésekről szólt az első negyed. A végül három tripláig jutó Antóni Csanád távolijával 4-12-re is vezetett már a PVSK, amikor időt kért Nikola Lazics. Pitts egy hármassal azonnal talpra ugrasztotta a hazai híveket, Coleman zsákolása és Pitts újabb triplája pedig már jászberényi egyenlítést jelentett - erre Csirke mester is időkéréssel reagált. A játékrészt végül két pontnyi fórral zárta a JKSE - érződött, hogy igen komoly derbi kerekedhet ebből.

A folytatásban Alekszandrov két triplája okozott komoly fejtörést a baranyaiaknak, akik 24-18 után kapaszkodhattak vissza egy pontnyira, ám ekkor az egykoron világszinten is óriási tehetségnek tartott szerb magasember még egyszer beköszönt kintről, ami lélektanilag sokat jelentett a jászberényieknek. Pittsék igencsak tudatosan harcolták ki a faultokat a nehezebb pillanatokban, amikor szigorított védekezésén a PVSK és mivel a büntetőknél nem remegtek meg a hazai kezek, nem engedte ki a vezetést a kezéből a Lazics-legénység - igaz Pongó hármasával csak egy volt a különbség félidőben.

A fordulás után azonnal fordítani tudott a Pécs, ám a tarthatatlan Coleman és a szintén ponterős Taylor igencsak látványos párharcba kezdtek és a negyed derekán Pongó kettesével és Taylor találatával már 51-59-re is ment a baranyai alakulat. Coleman próbálta meccsben tartani a vendéglátókat, de a nem rég igazolt Ryan Wright dominálni tudott a palánk alatt ebben a periódusban és Alekszandrov kosara után is maradt egy egységnyi a vendégek fórjából az utolsó etapra fordulván.

A záró 10 perc óriási tempót és élvezetes kosárlabdát hozott, ami sokkal inkább kedvezett a Jászberénynek. Pitts triplája azt jelentette a negyed derekán, hogy az akkor 74-69-re vezető JKSE túlélte a legnehezebb szakaszt és újra kontrollálni tudta az eseményeket. Ezekben a percekben ráadásul óriási munkát végzett a labdákat szerző, dobásokat blokkoló és a túloldalon kosarakat szerző Czirbus-Brbaklics páros, ami a derbi igazi váratlan faktora volt a hazaiaktól. 86-84-re még vissza tudott kapaszkodni a Pécs Pongó kintijével, erre viszont Czirbus válaszolt és lényegébe véve nyerte is meg az összecsapást a hazaiaknak, akik higgadt büntetőzéssel rendezték a partit és immáron egyedül állnak a 14 csapatos élvonal második alapszakasz-pozíciójában, a PVSK pedig már "csak" 50%-os mérleget tudhat magáénak a kiváló szezonrajtot követően.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus