A PVSK lett a bronzérmes, 4. a Szolnok

A pécsiek nagyon simán verték a Szolnokot hazai pályán, így Csirke Ferenc legénysége lett idén a harmadik az NB I/A-ban - az Olaj lecsúszott a dobogóról.

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, bronz párharc, második mérkőzés
Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK 96-77 (28-18, 28-13, 24-24, 16-22)

PVSK: Pongó 4, Taylor 13/9, Budimir 12/6, Csirics 14/6, Horti 10.
Csere: Antóni 19/18, Wright 8, Demeter 4, Bíró L.  4, Olasz 4, Berkics -, Dragasevics 4.

Szolnok: Airington 12/6, Vojvoda 5, Malasevics 15/3, N. Milosevics 19/6, Taiwo 11.
Csere: Rudner 3/3, Csák B. 9/3, Frikker -, Frank 3/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A szolnokiak erre a csatára már "csak" az U20-as játékosaikat nevezték - az U18-asokat nem, így a valósággal berobbanó, a korosztályos válogatottal észülő Pallai Tamás sem volt ott a kezdőben - sem pedig a kispadon. Tóth Ádám a várakozásoknak megfelelően nem épült fel erre az estére, így maradt három légiósa és egy nem utánpótlás korú játékosa a PVSK ellen Dragan Alekszicsnek és ezúttal a 2000-es születésű, már hazai nevelésűnek számító Samuel Taiwo futott ki a pályára a kezdésnél az Olaj színeiben.

A pécsiek - ahogy azt el is mondták előzetesen - nem foglalkoztak az ellenfél összetételével, s próbálták minél hamarabb eldönteni az összecsapást, ennek megfelelően már az első negyedben volt kétszámjegyű fórjuk - annak ellenére, hogy 20-18-ig tartották a lépést Pongó Mátéékkal, ekkor viszont repesztett egy 8-0-t a baranyai had (28-18).

A folytatásban még inkább nyílt az olló, s a pályáról ezúttal szinte teljesen levett Vojvoda Dávid (5 pont, 2/6 mezőnyből, 7 gólpassz) kosarai nélkül nem volt egyszerűen tűzerő a vendégekben, akik 25 pontos hátrányba kerültek a nagyszünetre a triplákat kiválóan dobó (14/30) Pécs otthonában és így érdemben el is dőlt a derbi a félidőre.

A fordulás után a már említett Taiwo (11 pont, 6 lepattanó, 2 szerzett labda, 11 blokk) kosarai jelentettek üde színfoltot az erejével teljesen elkészülő Szolnoknál, míg hazai oldalon a 6/8-as triplamutatóval extrát teljesítő Antóni Csanád vitte a prímet, s az utolsó két negyedben minden a fiatalokról szólt.

Az Olajnál a 9 pontot dobó Csák Bence, valamint a Demeter - Bíró - Olasz - Dragasevics négyesfogat is bátor játékkal hálálta meg a bizalmat - a vendégek viszont még egy ilyen végjátékban is elvesztették egy újabb emberüket sérülés miatt - az idény egyik szolnoki "felfedezettje", Rudner Gábor dőlt ki a sorból.

Ezzel a pécsieké lett a bronz centenáriumi évükben, a Szolnok pedig hosszú évek után nem lesz érmes, de így is tisztességgel küzdötte végig a szezont háromnegyed-csapatnyi kieső embere dacára is.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a PVSK javára.

Fotó - bama.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus