A PVSK sikerével kezdődött az Orosz László Emléktorna

A légiós center nélküli pécsiek legyőzték a Juhost Leventét nélkülöző Szedeákot a torna első mérkőzésén.

Orosz László Emléktorna 
Naturtex-SZTE-Szedeák - PVSK-Veolia 71-75 (17-18, 13-23, 20-16, 21-18)

PVSK-Veolia: Pongó (6/3), Taylor (11), Csirics (8/3), Budimir (11/9), Horti (10/3). Csere: Antóni (3/3), Olasz (5), Simon K. (2), Bíró L. (10/3), Popgyákunik (-), Benke K. (2), Berkics (7/3). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Szentendrei Áron.

Naturtex SZTE Szedeák: Boltics (7), Wirth (15/9), Green (12/9), Davis (2), Sulovics (11). Csere: Bonifert (2), Kerpel-Fronius G. (6), Mayer (-), Vágvölgyi (12/9). Vezetőedző: Andjelko Mandics. Edző: Kiss Zsolt.

A PVSK és a Szedeák mérkőzésével indult az idei Orosz László Emléktorna Kaposváron. A Baranya megyeiek ezúttal is csak három légióssal léptek pályára, hiszen a sérülés miatt távozó Justin Alston helyére még nem igazoltak centert, míg a szegedieknél Juhos Levente nem állt rendelkezésre. A Pécs kezdte pontosabban, agresszívebben a találkozót, pillanatok alatt bevertek három triplát Budimirék és bő három perc után már 13-3-ra vezettek, de a cserék után nekik is jött egy kevésbé koncentrált időszakuk, így is az első negyed végére egyetlen pontra (17-18) csökkent az előnyük. A második játékrészben már a vezetést is átvette a szívósan játszó Szeged, ám itt ismét rákapcsolt és „megnyújtotta lépteit” a PVSK – ennek hamar ismét tízpontos különbség lett a vége. Ez a nagyszünetig meg is maradt, a fiataljainak bőven lehetőséget adó Szedeák nem tudott közelebb férkőzni, a nagyszünetben 41-30-ra vezetett Csirke Ferenc legénysége.

A fordulás után Sulovicsék kezdtek jobban, rögtön egy 5-0-t produkáltak és bár erre még válaszolni tudott a Pécs, a harmadik negyed inkább a szegediek szájíze szerint alakult – feljöttek három pontra, ráadásul a túloldalon Simon Kristófnak faultgondok miatt kellett leülnie. Itt azért még egyet rá tudtak tenni Taylorék és megint meglógtak néhány ponttal, majd a záró etap derekán Green kipontozódott a Szedeáknál – itt már ismét a baranyaiak kezében volt a meccs és innentől nem is rontották el. Mindkét oldalon sok percet tölthettek parketten a fiatalok, a hajrá a résztvevőket és a játékot tekintve is egy U20-as meccshez hasonlított – az utolsó percben ugyan visszajött egy labdára a Szedeák, de fordítani már nem tudott, így a PVSK lesz ott a kupa szombati döntőjében.

 

fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus