A Sopron a Paksot is legyőzte hazai pályán

Remek kollektív csapatteljesítménnyel kerekedett Szrecsko Szekulovics csapata fölé a Sabáli-legénység hazai környezetben.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 7. forduló
Sopron KC - Atomerőmű SE 77-67 (24-13, 13-20, 23-17, 17-17)

Sopron: Warner 15/3, Lemar 14/3, Gilbert 9/3, Dénes 2, Gordon 12.
Csere: Supola , Takács 6/6, Wiggins 13, Molnár Marc. 3/3.

Paks: Ruják A. 2, Kovács Ák. 7/3, Evans 15/6, Trajovszki 21/9, Jevtovics 8. 
Csere: Eilingsfeld 2, Faust 6, Medve 6/6.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Noha a vendégek mestere úgy érezte, hogy jó energiákkal tud Sopronba érkezni az ASE, a kezdés sokkal jobban sikerült a soproniaknak, akik Warner kosarával 8-0-ra vezettek - az első négy percben nem talált a gyűrűbe a Paks. Noha Evans egy triplával beköszönt tolnai oldalon, az első etap nagyon nem Rujákékról szólt, 11-gyel nyerte a nyitónegyedet az SKC.

A 21 pontos, 10 lepattanós dupla duplát szállító Trajkovszki nagyon aktív volt a paksiaknál, de Evansen kívül nem igazán akadt társa, viszont Wigginsék szépen elosztották a terheket és hiába adtak le hét pontot az előnyükből a Sabáli-tanítványok a félidőig, érezhető volt még ekkor is a hazaiak fölénye.

A fordulás után 39-40-nál átvette a vezetést az Atomerőmű SE, ám két percnyi adok-kapok után elhúzott kilenccel a vendéglátó Molnár Marcell kintijével, később pedig Wiggins dobott kosarat, ezzel 60-50-es állással jöhettek ki a záró etapra a csapatok.

Jobban kezdte ezt a negyedet is a Paks, két pontra fel tudtak jönni Trajkovszki révén, de Warner és Lemar higgadtsága sokat ért a Sopronnak, mely nagyon keveset hibázott a hajrában, így lényegébe véve nem adott esélyt arra a Paksnak, hogy ütőtávon belül kerüljön, ezzel nagyon fontos meccset nyertek Dénes Gáborék.

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus