A Sopron a záró etapban lelépte a ZTE-t

Ugyan a hazaiak nagyon megnyerték a második negyedet, Boriszovék az utolsó negyed elején robbantottak és behúzták a derbit

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 7. forduló

Zalakerámia ZTE KK – Soproni Sördögök 67-74 (15-17, 23-11, 13-21, 16-25)
Zalaegerszeg, v.: Játékvezetők: Cziffra Cs., Hegedűs T., Pozsonyi L., (Szaniszló)

ZTE: Graham 11/3, Kertész 11/6, Healy 16, Darling 10/6, Tamir 6
cserék: Gáspár 3/3, Czinger 3, Mohácsi 7/3

Sopron: Thomas 11, Edwards 7/3, Dénes 6/3, Boriszov 21/12, Poscic 18
cserék: Ruják A. 7, Takács 3/3, Tóth G. 1, Trepák -

Teljes statisztikát itt találtok!

Több százan érkeztek Sopronból, a zalaegerszegi szurkolókat pedig alaposan felpaprikázta a helyi női együttes hősies diadala a győriek ellen. Ezt úgy érte el, hogy a záró szakaszban a vezetőedző, Gáll Tamás, akit két technikaival kiküldtek a játékvezetők a csarnokból már nem segíthette együttesét, tehát remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. 

Egy 7-1-es repülőrajttal jelezték a hazaiak - benne egy triplával Kertésztől - hogy igenis szeretnének  bizonyítani új edzőjüknek, a szlovén Milos Sporarnak. Utána azonban összeállt a Sopron védekezése, s két délszláv kosarasa, Milos Boriszov és Matija Poscic vezérletével egy 13-0-s futást mutatott be a vendég gárda, amelynek védekezése ellen szenvedtek a hazaiak. A szakasz hajrájában Czinger szerzett hosszú idő után kosarat hazai részről, s ez jókora lökést jelentett a vendéglátóknak, akik a negyed hajrájában Healy és Graham találataival feljöttek. 

A második szakasz elején jórészt távolról operált a Sopron, de ezúttal pontatlanul céloztak játékosai. A ZTE Graham s a triplával jelentkező Gáspár révén egy 7-0-s futással indította a második negyedet, Sabáli időt kért. Közel 4 perc elteltével Poscic passzából Boriszov révén szerezte negyedbeli első kosarát a Sopron.  Váltva estek a kosarak, Takács bő 2 perc alatt 3 személyit gyűjtött be, majd dobott egy triplát. A félidő hajrájában Healy villant kétszer s 10 pontra nőtt a hazai előny, és ez, miután Poscic kihagyott 2 büntetőt, meg is maradt szünetig. 

A távolról általában igen veszélyes soproniak az első negyedben 1/12-es "találati aránnyal" céloztak távolról, míg a hazaiak 10-ből 4 triplát bedobtak. 

Kertész parádéval indult a második félidő, előbb betörés után volt eredményes, majd triplát dobott, miközben több, mint 2 perc elteltével Thomas szerezte az első soproni kosarat a szünet után.  Edwards triplája adott lökést a vendégeknek, Boriszov is megvillant két tripla erejéig, s fokozódott a feszültség mellett az amúgy remek hangulat. A záró szakaszt megelőzően 2 ponttal vezettek a hazaiak. 

A negyedik negyed elején lendületben maradt a Sopron, remek csapatmunkával 9-0-lal kezdte a szakaszt, s ezt a 9 pontot 4 vendégjátékos hozta össze. Több, mint 2 és fél perc után Graham szerezte az első hazai kosarat, de egy remek akció végén Poscic adott demoralizáló választ egy bődületes zsákolás formájában, majd Dénes hármasával 10 pontosra nőtt a záró szakaszt (s)ördögien kezdő Sopron előnye. Ezt a hajráig tartották a vendégek, ám a meccs felfedezettjének, Kertésznek a kosár plusz  fault akciójával a 38. perc elején 5 pontra feljött a ZTE. Utána azonban Poscic két büntetője, majd Ruják betörés utáni kosara megadta a kegyelemdöfést a hazaiaknak, s az ellentétes félidők meccsén a szünet után remek dobóformát mutató Sopron megérdemelten aratott újabb értékes idegenbeli győzelmet.

Milos Sporar: - Gratuálok a Sopron edzőjének és játékosainak. Három napunk volt a meccsre lélekatinlag felkészíteni a gyenge rajt miatt érthetően rossz hangulatban lévő csapatomat. A Sopron nagyon erős kerettel rendelkezik s szünet után jól is játszott. Tudtam, hogy nagyon erős csapat ellen igen nehéz meccs vár ránk, de nem szólhatok egy rossz szót sem játékosaimra, akik mindent kiadtak magukból. Közönségünk pedig értékelte erőfeszítéseinket, sokat segített nekünk. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan jönnek a győzelmek. 

Sabáli Balázs: - Gratulálok kollégámnak, jól felkészítette csapatát, amely nagyon megnehezítette dolgunkat. Az első félidőben rossz ritmusban játszottunk, éppen ezért gyengén is dobtunk. Szerencsére szünet után feljavult a játék, beestek a távoli dobások, és volt kétszer három perc, amikor "robbantani" tudtunk. Nagyon nehéz lesz más csapatoknak itt nyerni, köszönöm szurkolóinknak a lelkes buzdítást, nagyon sokat segítettek, s örülök, hogy végül sikerült nekik örömet szerezni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus