A Sopron felőrölte a Szegedet

Jól kezdett a Szedeák, de fokozatosan meglépett a listavezető és hiába hajráztak a 32-t szóró Balabanék, elmaradt a bravúr

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 14. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Soproni Sördögök 73-84 (20-19, 17-20, 17-27, 19-18)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, v.: Benczur T., Farkas G., Balog Gy. (Gincsai dr.)

Szeged: Jereminov 9, Kiss Zs. 6/6, Molnár A 15., Csirics 4, Balaban 32
cserék: Kuntics 2, Mike 3/3, Révész 2, Meleg -

Sopron: Thomas 9/3, Ruják A. 9/3, Dénes 9/6, Boriszov 24/12, Tóth G. 6
cserék: Trepák 5/3, Edwards /3, Takács -, Poscsics 14

Teljes statisztikát itt találtok!

Tompán kezdett a Sopron, frissen, lendületesen a Szeged. A hazaiak a palánk alá jó ütemben belépő, s ügyesen megjátszott Balaban vezérletével 5-2-re vezettek, majd a korábban hosszú éveken át Sopronban kosarazó Molnár András villogott, miközben a vendégek rossz ritmusban, átütőerő nélkül támadtak. A negyed közepén 15-5-re vezetett a Szeged, amikor Sabáli időt kért, sikerült is rendezni a sorokat és csapata védekezését. Boriszov vezérletével labdákat s kosarakat szerzett a Sördögök, amely a szakasz utolsó percére ledogozta hátrányát. Balaban egy jó büntetőjével a Szeged zárta előnnyel a negyedet. 

Lendületben maradt a Sopron, s egy 7-0-lal kezdte a második negyedet, amelyben volt egy Trepák-tripla rendezetlen védelem ellen, s egy Thomas-ziccer lerohanás után. Lazics időkéréssel megtörte a pontok mellett a személyiket is gyűjtögető Sopron lendületét, s büntetőkkel  araszolgatva közelített a Szedeák, sőt, a negyed hajrájában a játék szervezése mellett eredményesen is játszó Jereminov jóvoltából ki is egyenlített. A félidő végén Boriszov villant újra a vendégeknél, s jórészt az ő eredményességének köszönhetően 2 pontos előnnyel zárta a félidőt a Sopron. 

Az előbb betörésből duplát, majd rendezetlen védelem ellen triplát dobó Ruják vezérletével 10-3-mal kezdte a Sopron a második félidőt, szegedi részről Kiss dobott triplát. Hazai időkérés után előbb Balaban majd Lazics edző kapott technikait reklamálásért, Boriszov büntetőivel 10 pont fölé nőtt a soproni előny.  A szakasz második fele nagy dobópárbajt hozott, a hazaiak a Jereminov-Balaban kettős eredményessége révén próbálták tartani a lépést a Sopronnal, amelynél ekkor szépen megoszlottak a terhek.  A záró szakasz előtt több, mint 10 ponttal vezettek a vendégek. 

Ennek elején még rátettek egy lapáttal, s 16 pontos vezetésüknél azt hitték, megvan a meccs, leült a játékuk. A szegediek többek között két fiataljuk egy-egy remek villanásának 6 pontra feljöttek. A végjátékban az addig igen gyengén dobó Thomas beemelt egy triplát majd egy duplát, s innen már nem volt visszaút, ha nem is játszott jól, de nyert a Sopron a szívós, jól küzdő szegediekkel  szemben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus