A Sopron otthon elkapta a Körmendet is

Az új légiósával, Londonnal felálló SKC már az első negyedben nagy előnyre tett szert, ám végül csak hosszabbításban tudtak nyerni Supoláék.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 17. forduló 
Sopron KC - Egis Körmend 80-79 (27-12, 12-15, 17-22, 9-16, 15-14) - hosszabbítás után

Sopron: Warner 28/6, Lemar 24/6, Takács 8/6, Dénes 4/3, Gordon 8.
Csere: Supola -, Wiggins -, London 8/6, Molnár Marc. -.

Körmend: Thames 16/9, Price 13/9, Ferencz 9/3, Hammonds 14/6, Delas 12. 
cserék: Bradford 10, Csorvási 5, Németh -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A körmendiek nagyon rosszul kezdték a derbit, Lemar 2+1-es megoldása után már 15-5-re ment a Sopron, mely a frissen igazolt Londont is pályára küldte ezen az összecsapáson, sőt, Takács triplájával tovább növelte előnyét a Sabáli-had, a vasiak képtelenek voltak reagálni és 22-7-nél már 15-ös fórban volt a vendéglátó. A negyed végére támadásban valamelyest agresszívabb tudott lenni Matthias Zollner csapata, de így is megmaradt a felek közti távolság (27-12).

A folytatásban védekezésben hirtelen összeállt az SKC, ám 33-18-nál London hármasával az addig a meccsbe visszajönni igyekvő vendégek újra 15-ös hátrányba kerültek. A soproniak új külföldije ezt még egy látványos zsákolással is megfejelte - ekkor nagyon nagy bajban volt a Körmend. Price öt pontja javította a vendégek helyzetét a félidő előtt, ám így is óriási különbség látszott a felek között.

A fordulás után Mario Delas (12 pont, 9 lepattanó, 3 gólpassz) próbálta hátára venni a Körmendet, de majd három perc elteltével is még 14-es előnye volt a Sopronnal Lemar középtávolija révén. A vendégek elkezdtek többet kockáztatni védekezésben és emelni a tempót támadásban, ami eleinte vissza is ütött: Takács hármasa 46-31-es hazai vezetést eredményezett. Thames fújt ébresztőt távolijával, Hammonds kosaraival pedig egyszámjegyűre faragta a különbséget a Körmend. Bradford volt, aki még közelebb lopta övéit (54-49), ám a játékrész Warner találatával zárult.

Az utolsó etap aztán váratlanul nagy feszültséget hozott a soproniak játékába, összesen kilenc pontot értek el Sabáli Balázs tanítványai, akik Thames triplájával 58-57-nél teljesen elcsendesítették a hazai publikumot. Gordon büntetőivel, majd duplájával 64-57-re még "meglógott" az SKC, ám Price, Bradford és Hammonds szórtak pillanatok alatt nyolc egységnyit, így hirtelen egalizált hosszú percek gólcsendje után a Körmend. Az utolsó támadás úgy nézett ki, hogy a soproniaké lesz, ám Price labdát lopott és Price a győzelemért dobhatott, ám lejött a labdája, így hosszabbítás következhetett.

Az extra periódusra mindkét gárda nagyon koncentráltan futott ki. Igazi adok-kapok alakult ki, a vendégek Thames hármasával 72-74-re még vezetni tudtak, majd Warner 2+1-es akcióval vette vissza az előnyt övéinek és Price labdaeladása után egy duplával 77-74-re alakította az állást. Thamestől Dénes szerezte meg a labdát a következő akciónál, Lemar pedig büntetőivel el is döntötte ezt az igencsak emlékezetes összecsapást.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus