A Szedeák Fortune extrájára építve kiütötte a MAFC-ot

Hiába McCray szenzációs dobóformája, a túloldalon Fortune is pontosan célzott, ez pedig elég volt a rutinos játékosokkal teletűzdelt szegedieknek.

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 23. forduló:

Naturtex-SZTE-Szedeák (11-15) - MAFC (6-20) 108-85 (29-23, 25-23, 28-15, 26-24)

Szedeák: Boltics 13/6, Fortune 31/21, Csirics 15/9, Juhos 3, Sulovics 17.
Csere: Kovács 12, Wirth 9/3, Vágvölgyi 5/3, Mike 3/3, Varga -, Goldring -, Bonifert -.

MAFC: Hot 10, Fodor 12, McCray 28/3, Cvetkovics 3/3, Dukics 21/3.
Csere: Peringer 4, Misek 2, Lakosa 2, Lakits -, Katona 3.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető. 

A győzelmeik gyarapításának a szempontjából nem volt mellékes egyik csapat számára sem a találkozó, az azonban már korábban eldőlt, hogy a Szeged a középházban, a MAFC pedig az alsóházban folytatja a középszakaszt.

McCray vezérletével bekezdett Garai Péter csapata, bő három perc után 3-10 volt az állás. A Szeged az álmos rajt után elkezdett magához térni, a 6. perc magasságában 16-16-nál érte utol a vendégeket. Ezekben a percekben Sulovic és Boltics szállította a hazaiak pontjait. A MAFC még visszavette a vezetést, de ezután Fortune és Boltics tripláinak köszönhetően 29-23-ra megnyerte az első negyedet a Szedeák.

Nem akartak leszakadni a budapestiek, Dukics hármasa hozta fel két pontra őket. Az egyenlítés nem jött össze, zsinórban hat szegedi pont érkezett válaszként. A műegyetemistáknál továbbra is ponterősen kosarazott a McCray – Dukics páros, ráadásul a rutinos Fodor is fontos kosarakat szerzett. Ezzel együtt sem sikerült közelebb kerülniük a vendégeknek. Két ponttal a második negyedet is megnyerte a Szedeák, így a nagyszünetben 54-46-ra vezetett.

Noha behozhatónak tűnt a fővárosiak hátránya, a harmadik negyedben állva hagyta őket a Szeged. Fortune és Csirics pontjai után már tizenhattal is vezetett a 26. percben. A vendégek képtelenek voltak a gyűrűbe találni ezekben a percekben, a különbség pedig húsz pont fölé emelkedett. A harmadik negyed után 82-61 volt az állás, nagy bravúrra lett volna szüksége a MAFC-nak ahhoz, hogy innen fel tudjon állni.

A papírformának megfelelően nem tartogatott izgalmakat az utolsó játékrész. Fortune és McCray még megvívta az egyéni párbaját, de Garai Péter csapatának nem sikerült közelebb kerülnie. Az utolsó percekben mindkét oldalon szerepet kaptak a fiatalok is. Végül 108-85-re nyertek a szegediek, a  hazaiak századik pontját pedig Vágvölgyi jegyezte egy triplából. 

fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus