A szezon leghajmeresztőbb meccsét játszotta a ZTE és a Falco

Elképesztő fordulatokat hozott a derbi, melyen a 3. negyed végére óriási lélektani hátrányba kerülő ZTE az idénye egyik legnagyobb diadalát aratta.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 18. forduló 
Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 103-100 (28-19, 19-25, 13-33, 35-18, 8-5) - hosszabbítás után

ZTE: Ware 19/6, Thompson 24/9, Gulyás -, Szabó Zs. 16/6, Agafonov 28/3. 
cserék: Papp -, Doktor 8/6, Durázi 5, Bagó 3.

Falco: Govens 25/9, Váradi 3/3, Bíró -, Bruinsma 8/6, Reddic 10. 
cserék: Curry 18/12, Perl 8, Balmazovics 23/9, Tóth N. 5.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Harris nélkül, mindössze három külföldivel futott neki ennek a derbinek az egykori szombathelyi tréner, a most a ZTE-t irányító Bencze Tamás legénysége, ám a félelmet nem ismerő hazaiak 21-9-es villámrajtot vettek és összességében 9-es fórral nyerték a nyitó negyedet - Agafonov tarthatatlan volt a palánk alatt, Ware és Thompson pedig kiváló ritmust szabtak az addig jól is dobó vendéglátóknak.

A folytatásban a zalaegerszegi fiatalok vitték hátukon a ZTE-t, a 8 egységig jutó Doktor Péter és a szombathelyi nevelésű Durázi Krisztofer kosarai után 35-25-nél újfent megvolt a kétszámjegyű fór a hazaiaknál, ám Balmazovic, Govens és Tóth két pontnyira visszahozta a Falcót, mely a félidőre három egységnyi hátránnyal mehetett el pihenni, tartva ezzel az esélyt és a tüzet az ebben a 10 percben 25-öt szóró vasiakban.

A fordulás után óriást változott a játék képe és voltak percek, amikor bármivel próbálkozott a ZTE, nem tudta megakadályozni a vendégek lendületes akcióit, ráadásul extrán triplázott a Falco, mely 20-szal dobott többet ebben az etapban, mint az egyébként precízen büntetőző (27/29) Zalaegerszeg. Govens két hármasával lett először 15 a felek közt, majd mivel Papp Péter hármasa lejött a negyed végén, így végül 17-es előnyben volt az Okorn-had, mely lényegébe véve győztesnek látszott egy negyeddel a vége előtt.

Szabó Zsolték viszont egy 15-4-es rohammal visszahozták magukat a meccsbe és onnantól már nem is engedték magukat leszakítani, de 86-93-nál kevesebb, mint két perccel a rendes játékidő lejárta előtt Govens hármasánál újfent eldőlni látszott a csata. Innentől viszont több fegyelmezetlenséget is elkövetett a Falco, amit Agafonov és Ware könyörtelenül megbüntettek, sőt, a hazaiak centerének és a vendégek honosított légiósának kosárváltása után egy pontos előnyben támadhatott a szombathelyi gárda, de Govensre ráfújtak egy tachnikait, Ware értékesítette a büntetőt és hiába jött a vasi had, Crry rontott közelről, így jöhetett a hosszabbítás.

Az óriási lélektani fórban lévő hazaiak Agafonov hármasával, valamint duplájával és Ware büntetőivel el is léptek öttel, ennek a ledolgozására pedig már nem maradt ereje a Falcónak, mely Durázi kihagyott büntetője után mínusz háromnál még támadhatott az egyenlítésért, de Curry elvesztette a labdát és győzött a Zalaegerszeg annak ellenére is, hogy Doktor labdaeladása miatt még Balmazovics és Curry is próbálkozhattak távolról.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus