A Szolnok megszenvedett a győzelemért a TF ellen otthon

A fővárosi újonc a negyedik negyed közepéig tartotta a lépést a rengeteg hiányzóval felálló Olaj vendégeként, de nem ért célba végül.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 25. forduló 
Szolnoki Olaj KK - Serco-TF-BP 109-97 (26-26, 27-27, 31-27, 25-17)

Szolnok: Vojvoda 17/9, Rowsey 16/9, Malasevics 21/3, N. Milosevics 21, Tóth Ád. 27.
Csere: Rudner 4, Csák 2, Frank 1.

TF: Krnjajszki 15/6, Clark 27/9, Szobi 3/3, McLane 18/3, Filipovics -.
Csere: Rikalo 27/9, Buzás 2, Meleg 2, Beák 5/3. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Szolnokból öt, míg a TF-től két rotációba tartozó ember hiányzott végül, így két, három légióssal felálló gárda feszült egymásnak, ezzel pedig bőven lehetőséget kaphattak a fiatalok mindkét oldalon. Az első negyed nagyon nyílt csatát hozott, a pontokat (és közben a beütött faultokat is...) ipari mennyiségben termelő Rowsey vitte a prímet a hazaiaknál, ám Krnjajszki is elemében volt a fővárosiaknál, akik 16-18-nál a hazai közönség legnagyobb meglepetésére vezetni tudtak. A negyed zárása a 25 pontos Rikalo kintijével jobban sikerült a TF-nek, egállal mehettek el az első kis szünetre a felek.

A második etap sem hozott különösebb változást, az ezúttal 23 percet kapó Rudner Gábor és az első komolyabb A-csoportos bevetésén résztvevő, U18-as 3x3-as Európa-bajnok Frank Áron is bátor, fizikális játékkal szálltak be ezen az estén, a 15-öt szóró Krnjajszki Borisz pedig szintén tudott villantani a másik oldalon, ráadásul a szintén utánpótlás válogatott Meleg Gergő is mutatott szép dolgokat a játékrészben, így dörzsölhették a tenyerüket a magyar kosárlabda szerelmesei, ugyanis nem esett a színvonal a sok fiatal egyszerre való pályán létével sem. A félidőt is egyenlő állással zárták a csapatok (53-53) és McLane révén ekkor is a TF-é volt az utolsó szó.

A fordulást követően próbáltak sebességet váltani Vojvodáék, de a palánk alatt fickándozó Tóth Ádám (27 pont, 6 lepattanó, 7 kiharcolt fault) kivételével kevés átlagon felüli egyéni teljesítmény volt a hazaiaknál, ráadásul Rowsey korán kipontozódott és még egy technikait is kapott - de közben fokozatosan el tudott lépni az Olaj, mely végül 31 pontot dobva, néggyel nyerte ezt a játékrészt - Beák távolija célt tévesztett, így most nem a vendégek kosara volt az utolsó akkord.

A záró 10 percben elég volt egy jó hat perces periódus az ekkor már nagyon fiatal ötössel is próbálkozó Szolnoknak ahhoz, hogy masszív kétszámjegyű előnyt építsen és gyakorlatilag eldöntse az érdemei kérdéseket, Frank és Csák is szerzett pontot, így pedig teljes lehetett a kezdetben kicsit meglepődött szolnoki szurkolók öröme, maradt is az élen az Olaj, míg utolsó helyen a már mindenképpen play-outot játszó Serco-TF-BP.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus