A Szolnok nagy visszatérőjével idegenben győzte le a Paksot

A paksiak három légióssal is szépen helyt álltak, ám az Olaj végül magabiztosan nyert az ASE otthonában.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 18. forduló 
Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK 63-76 (18-14, 15-23, 15-18, 15-21)

Paks: Kovács Ák. 11/3, Ruják A. 9/3, Faust 15/6, Eilingsfeld 9/3, Jevtovics 8.
cserék: Henton 11/3, Kalmár -.

Szolnok: Vojvoda 15/3, Rowsey 16/12, Benke 12/9, Sz. Milosevics 3, Andric 10.
cserék: Kovács P. 6/6, Tóth Ád. 6, N. Milosevics 8.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A paksiaknál a már múlt héten is hiányzó Horváth Kristóf mellett Medve Máté és Julian Norfleet sem állt Schmidt Béla rendelkezésére Bojan Trajkovszki elküldését követően, így egyértelmű esélyese volt ennek az összecsapásnak a Sztahinja Milosevicset hosszú hetek után újra bevető Szolnok. Ennek ellenére a tolnaiak nem feltartott kézzel mentek bele ebbe a csatába - egy Faust tripla és két jó Kovács-féle büntető, s máris 5-0-ra ment az ASE, mely 9-2 után Henton távoli kísérleténél már a kétszámjegyű előnyért támadhatott. Igazi klasszishoz méltóan Vojvoda Dávid lépett ekkor elő vendég oldalon, az ő hármasával oltotta a tüzet az Olaj, mely négy egységnyi hátránnyal zárta a nyitó etapot.

A folytatásban Nemanja Milosevics és Andric találataival egalizált a vendég gárda, de Ruják, Henton és Jevtovics pontjaival újra el tudott rugaszkodni a Paks, ám ekkor Vojvoda zsákolt egy nagyot, majd Rowsey hármasával már öt egységnyi fórja is volt az Olajnak a negyed derekán. Kovács Ákosék visszavették a vezetést, de Kovács Péter a másik oldalon ekkor szórt triplát, amit Benke is "megtoldott" egy hármassal, Eilingsfeld viszont még faragni tudott a különbségből a nagyszünet előtt (33-37).

A fordulás után érezhető volt, hogy a Szolnok akár meg is roppanthatja nagyon szűk rotációval küzdő ellenfelét, de borzasztó dobóformával indította a második félidőt az Alekszics-had, mely Rowsey révén először csak majd négy perc után talált be a gyűrűbe. A paksiakon ugyanakkor olyan mértékben kiütközött a fáradtság, hogy 44-53-ra elengedték a Szolnokot és a vendégek hét pontot meg is tartottak előnyükből a negyed végére.

Az utolsó etapban Rowsey triplájával 50-65-nél eldöntötte a csatát az Olaj, de kiütni már nem tudta az addigra támadásban eléggé elfogyó Paksot. Eilingsfeldék még megpróbáltak 10 ponton belülre visszajönni, de nem tudtak, így végül a jelenlegi felállást tekintve papírforma-győzelmet aratott az egyébként 8-cal több labdát eladó és 12 támadó-lepattanót engedő Szolnok.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus