A Szolnok söpréssel jutott tovább a Paks ellen

Az ASE kétszámjegyű előnyben is volt az Olaj otthonában, de megint fordítani tudott a címvédő és így 3-0-s összesítéssel jutott az elődöntőbe.

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, negyeddöntő, harmadik mérkőzés
Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE 92-87 (23-27, 15-24, 31-18, 23-18)

Szolnok: Vojvoda 14, Airington 10/3, Rudner 11/6, N. Milosevics 23, Tóth Á. 15.
Csere: Malasevics 7, Andric 2, Kovács P. 10, Frank -.

ASE: Kovács Á. 18/12, Norfleet 30/18, Faust -, Henton 7/3, Eilingsfeld 13/3.
Csere: Ruják A. -, Jevtovics 8, Medve -, Horváth K. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Rengeteg néző és óriási hangulat várt az előzetesen legizgalmasabbnak várt és az első két felvonás alapján a várakozásoknak meg is felelő Szolnok, valamint a Paks párharcának harmadik összecsapása.

Ennek megfelelően hatalmas elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a felek a forduló TV-s mérkőzésén, Nemanja Milosevics 2+1-es akciójával kezdte meg a pontgyártást az Olaj, majd Norfleet köszönt be kintről. Nem sokkal később Henton és Kovács Ákos is triplázott, amivel 7-11-re ellépett a Paks, az összesen hat hármasig jutó Norfleet újabb kintije után pedig 11-19-nél érezhető volt, hogy élesebb a tolnai alakulat, mint a szolnoki. Az élete meccsét produkáló Rudner Gábor (11 pont, 4/7 mezőnyből) vert be egy triplát, amivel 18-21-re visszajött az Olaj, az első negyedet végül Norfleet kosara zárta - néggyel ment a Dzunics-had 10 perc után.

A második etap a szokásosnál támadásban aktívabb Kovács Péter (10 pont, 4 lepattanó) kettesével indult, s noha Tóth Ádám egalizált (27-27), teljesen lebontotta a hazaiak játékát az ASE a következő percekben és 31-40-re húzott el, majd Henton révén volt először kétszámjegyű előnye (36-47), amit Norfleet és Jevtovics pontjaival kettővel meg is fejelt a nagyszünetre a hatodik kiemelt.

A fordulás utáni első másfél percben nem úgy tűnt, hogy különösebben ritmust tudna váltani a Szolnok, Eilingsfeld hármasával volt már 14-es fórja is a Paksnak, de Airington, Tóth és Vojvoda ekkor feljebb kapcsolt, amivel visszahozta 10-en belülre a vendéglátókat (47-57). Ekkor óriási fordulat állt be, 61-61-nél Kovács Péter egyenlített, majd Rudner intijével vezetett hosszú idő után először a Szolnok, de hiába ment el öttel az Olaj, végül egállal zárult  negyed Kovács Ákos és Faust villanásaival.

Az utolsó játékrész abszolút méltó volt az egész párharchoz, itt pedig a nagyon lelkes szolnoki közönség óriási erőt adott a sokszor fizikailag már nagyon fáradni látszó Olaj-játékosoknak. 81-76-nál tudott picit elszakadni először az Alekszics-legénység, majd egyre inkább kijött, hogy a szokásosnál kevésbé rotált ezúttal a vendégek mestere, így az egyébként 30 pontig jutó Norfleet, illetve a kiválóan irányító Kovács Ákos is elkezdtek hibázni, miután 81-83-ra még fordítani tudott az Atomerőmű SE. Norfleet még egalizálni tudott egy dupla sportszerűtlen fault után, így 87-87-tel mentek bele a felek az utolsó másfél percbe, ám a paksiak már nem találtak a gyűrűbe, míg Tóth Ádám és Vojvoda is pontot szerzett az Olajnál, ezzel pedig nyerni tudott a Szolnok háromból harmadszor is, ezúttal is kétszámjegyű hátrányból fordítva a második félidőben.

Továbbjutott: 3-0-s összesítéssel a Szolnok

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus