A tartalékos Szedeák legyőzte a Kecskemétet

A Csirics és Juhos mellett Bolticsot is nélkülöző Szedeák második negyedben szerzett előnyéből jól gazdálkodott végig, és  legyőzte Forray Gábor csapatát.

Magyar férfi A csoport, Alapszakasz, 18. forduló
Naturtex-SZTE-Szedeák (7-11) - KTE-Duna Aszfalt (10-8) 70-62 (20-20, 19-7, 20-18, 11-17)

Szedeák: Wirth 11/3, Kerpel-Fronius 2, Fortune 17/3, Petrovics 3/3, Sulovics 15.
Csere: Kovács Á. 8, Révész 3, Vágvölgyi 11.

KTE: Pongó 4, Thompson 4, Djeraszimovics 18/6, Dramicanin 15, Karahodzsics 9.
Csere: Wittmann 9/9, Molnár 3, Horváth -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A Szedeákban a hosszútávra kidőlő Juhos és Csirics mellett a Szolnok ellen megsérülő Boltics sem lépett pályára. Jól is kezdett a KTE, de a gyors 5-0 után az ötödik percig nem szereztek pontot, fordítottak a hazaiak (7-5). A negyed hátralévő részében fej-fej mellett haladtak a felek - a vendégek ugyan átvették a vezetést, de nem tudtak előnyt kiharcolni maguknak az első felvonás végére (20-20). A második játékrész, és annak főleg az első fele döntőnek bizonyult - Djeraszimovicsék megint teljesen leállítak támadásban, a nagyon lelkesen játszó és jól védekező hazaiak pedig 9-0-val nyitották a negyedet (29-20). A Kecskemét a 16. perc közepén szerezte első pontjait ebben a felvonásban, de Sulovics révén és a félidő végén Wirth hármasával 12 pont volt a differencia a nagyszünetben (37-25). 

A harmadik negyedben megpróbált ugyan feljebb kapcsolni a kecskeméti alakulat, de előbb Sulovics és Fortune tartották, majd növelték csapatuk fórját, majd miután 10 pontra közelített a KTE, Vágvölgyi Ákos nagy percei következtek - a felvonás vége előtt megint 17 pontra nőtt a különbség, és 14 pont megvolt ebből a záró 10 perc előtt is (59-45). Az utolsó negyedben támadásban nagyon megállt a Szedeák, de ezt igazából csak az utolsó két percben tudta kihasználni Forray Gábor együttese, addig folyamatosan 10 pont környékén mozgott a hátrányuk. Wittmann triplájával, majd Thompson büntetőivel 4 pontra csökkentette a két gárda közötti távolságot a KTE, de Kovács Ádám és Sulovics lezárták a mérkőzést. A Szedeák újabb nagy győzelmet aratott tartalékosan - a pár fordulóval ezelőtti, DEAC elleni siker után most a bajnokság egyik legjobb formában lévő csapatát, a felsőházba igyekvő Kecskemétet sikerült felülmúlniuk 70-62-re.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus