A TF ellen szakadt meg a DEAC rossz idegenbeli sorozata

Bár jól küzdött a fővárosi csapat, a hajdúságiak Borisov nélkül is kézben tartották az összecsapást, és megérdemelten győztek. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 17. forduló 
Serco - TF-BP - DEAC 69-81 (18-24, 14-16, 19-18, 18-23)

TF: Clark 9, Krnjajski 13/3, Szobi -, McLane 14/3, Bergstedt 15. 
Csere: Beák 6/6, Buzás 2, Filipovics -, Rikalo 10/6.

DEAC: Dugat 21/3, Manigat 11/6, Bognár 12, Ivosev 14/3, Amigo 9. 
Csere: Polyák 8/6, Omenaka -, Velkey 2, Kozák 4.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az 1-15-ös mérlegével sereghajtó TF a 8-8-cal álló DEAC-ot fogadta a férfi NB I/A tizenhetedik fordulójában. A vendég hajdúságiak mind a nyolc sikerüket hazai környezetben szerezték, az volt a találkozó nagy kérdése, hogy sikerül-e megtörni rossz szériájukat Ales Pipan legénysége ellen - dolgukat nehezítette, hogy a bjnokság legjobb pontszerzője, Milos Borisov ezúttal nem állhatott rendelkezésükre. 

Clark duplájával indult az összecsapás, a vendégek azonban egy gyors 7-0-s etappal feleltek - Ivosev, Manigat és Dugat voltak az "elkövetők". Krnjajski szolgálta fel a "teljes étlapot", büntetőkből, duplából és triplából is eredményes volt, a negyed felénél utolérte ellenfelét a fővárosi gárda (9-9). Beák és Dugat váltottak trojkát, egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kiharcolni magának a nyitó játékrészben (14-16). Amigo lendült játékba, rövid idő alatt beszórt 5 pontot, aminek köszönhetően a debreceniek mehettek előnnyel kisszünetre - a támadójáték rendben volt Berényi Sándor alakulatánál (18-24). 

Apró lépésenként növelte előnyét a DEAC, újfent Amigo volt aktív - büntetőinek hála nyolccal léptek el a vendégek (20-28). Ivosev szabaddobásaival a közte 10 is meglett, meggyűlt a baja a személyi hibákkal a hazaiaknak - Clark és Szobi is 3-3 faultnál jártak már. Krnjajski és Buzás révén zárkóztak a fővárosiak, Ivosev is begyűjtötte harmadik hibáját. Dugat húzta a vendégek szekerét, 13 egységet szorgoskodott már össze az amerikai - csapata főként neki köszönhetően őrizte meg vezetését a nagyszünethez érkezvén, eddig mindkét negyedet behúzták a debreceniek (32-40).

Az addig kissé csendes Bergstedt kosarával indult a hamradik felvonás, majd a jól játszó, az élvonal tempóját egyre inkább felvevő Krnjajski is betalált - apránként zárkózott a TF. Polyák volt eredményes messziről, de nem késett sokat McLane válasza sem - négy perc játékot követően megfelezte félidei hátrányát az újonc (41-45). Clark duplájával egy pontra jött fel a házigazda, erre egy 6-0-val felelt a DEAC - kemény küzdelem zajlott a pályán, egyik csapat sem igazán tudta ráerőltetni akaratát a másikra (48-54). Bognár büntetői zárták a negyedet, amit bár egy ponttal a hazaiak nyertek, ennél több kellett tőlük a záró 10 percre (51-58). 

Bár Rikalo hármasa nyitotta a játékrészt, Ivosev és Manigat egyszerre soknak bizonyultak a budapestieknek - csakhamar 12-vel lépett el a DEAC (54-66).  Bár Beák triplájával még benézett 10 alá a TF, ezzel nagyjából el is lőtte puskaporát Ales Pipan csapata - Kozák dupláival, valamint Polyák távolijával visszaállította kétszámjegyű előnyét a Debrecen. Ezzel jól is sáfárkodtak a végjátékban, rutinosan őrizték vezetésüket - végül sikeresen megtörték rossz idegenbeli sorozatukat, egyúttal pozitívra javították mutatójukat az élvonalban.

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus