A TF szerzett némi önbizalmat leendő playout-ellenfelével szemben

A Szedeák egyszer még felállt egy komolyabb hátrányból, de a negyedik negyedben jobban játszott a fővárosi alakulat és megszerezte harmadik sikerét.

Magyar férfi kosárlabda NBI/A., középszakasz, alsóház, 3. forduló

Serco-TF-BP - Naturtex-SZTE-Szedeák 74-67 (23-20, 16-22, 15-13, 20-12)

TF: Krnjajski 19/6, McLane 13/3, Buzás 2, Clark 8, Bergstedt 18.
Csere: Filipovics 2, Beák -, Szobi -, Rikalo 12/6.

Szedeák: Boltics 13, Wirth 9, Ponjavics 10, Juhos 12/3, Sulovics 14.
Csere: Kerpel-Fronius 2, Krapic 7.

A mérkőzés teljes statisztikáját ide katitntva tekinthetitek meg.

Jobban kezdett a két, későbbiekben a kiesés elkerüléséért harcba szálló gárda csatájában a Szedeák, elsősorban Wirth Ádám kosaraira építve léptek meg néhány ponttal. A negyed közepén azonban komoly problémát okozott Clark levédése, majd Krnjajski pillanatai következtek, így elég gyorsan fordítani tudott a TF (16-12). A Szedeák büntetőkből tudott egyenlíteni, de Krnjajski triplát vágott, majd Bergstedt is beindult, így a hazaiak jöttek ki jobban a negyed végjátékából (23-20).

Ezt a lendületet aztán tovább is tudták vinni, 9-0-s futással hagyták állva ellenfelüket, McLane és Clark villogott ebben az időszakban 32-20-nál nem nézett ki jól a mérkőzés a Szeged szempontjából. Juhos és Krapic tett róla, hogy ne zuhanjanak össze, de a TF McLane és Bergstedt révén ekkor még tartották magukat a hazaiak. A negyed közepén azonban őket is utolérte egy komoly hullámvölgy, 37-26 után mindössze két pontot szereztek a nagyszünetig, a túloldalon viszont kaptak 16-ot - Boltics és Juhos vezényelte le a fordítást, a Szedeák mehetett előnnyel az egész félidőben 1-1 sikeres hárompontost hozó összecsapáson (39-42). 

A második félidő elején úgy tűnt, hogy Juhos és Sulovics kosaraival dűlőre akarja vinni a dolgot a Szeged, 41-50-re vezettek, ám a TF nem hagyta annyiban, Krnjajski és McLane kosaraival, illetve a padról beszálló Rikalo jó játékával 52-52-nél egyenlítettek. Krapic igyekezett elállítani a vérzést, de Rikalóval nem tudtak mit kezdeni a szegediek, 54-55-tel zárult a pontszegény harmadik negyed. A negyedik játékrész elején ismét csak Krnjajski és Rikalo pillanatai következtek, 59-55-re léptek el, a Szedeáknak semmi sem sikerült ebben az időszakban. Boltics igyekezett tartani a lelket csapatában, majd Sulovics és Wirth is hozzászólt, de Rikalo triplája megakasztotta a felzárkózásukat (66-61). Krnjajski újabb hármasa után már nyolc pont volt közte, innen pedig már nem tudott újítani az egész összecsapáson egyetlen hárompontost dobó Szedeák - a TF megszerezte 3. győzelmét a bajnokságban.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus