Alaposan megizzadt, de végül nyert az Olaj Sopronban

Új igazolásának segítségével nehéz helyzetbe hozta ellenfelét a Sopron, de a második félidőben összekapta magát a Szolnok és megerősítette első helyét.

fotó: olajofficial.hu

NBI/A. csoport, alapszakasz, 10. forduló:

Sopron KC (6-7) - Szolnoki Olajbányász (10-2) 72-79 (21-20, 21-14, 15-20, 15-25)

Kitalált a hullámvölgyből az Olaj. Parádésan kezdte a meccset az utóbbi nyolc meccséből hetet megnyerő listavezető, 2-3-as állás után pillanatok alatt futott egy 12-0-s szériát, kizárólag Warner és Subotic pontjaira támaszkodva. A remek kezdést azonban nem követte jó folytatás, előbb Subotic, majd Warner is eltűnt, Cakarun nem szerzett pontot az első félidőben, Badzim borzalmasan dobott - ha nincs Pallai két triplája, illetve Kovács Péter hasznos játéka, komoly bajba is kerülhettek volna a vendégek. A nagyszünetben viszont nagyon összekapta magát a Szolnok, a harmadik negyed első öt percében mindössze három pontot engedélyeztek, és onnantól fej-fej mellett haladtak a Sopronnal, majd a negyedik negyed közepén állva is hagyták ellenfelüket: 62-62 után Kovács, Cakarun és Warner játékára építve egy 13-2-es futással végleg eldöntötték a küzdelmet. A Szolnok tizedik győzelmével megerősítette vezető helyét a tabellán, most pedig szerdán és szombaton oda-vissza megmérkőznek a ZTE-vel. 

A második félidőben elfogyott a Sopron. Az összecsapás elején nem működött jól a hazaiak játéka, komoly hátrányt szedtek össze, a cserékből azonban jól jöttek ki - Fazekas két hármassal segített, Jogela pedig a sereg élére állt és már a kisszünetre megfordították az állást. A második negyedben sem lassítottak, Fazekas és Supola hármasaival, illetve a padról parádésan beszálló új center, Padgett megmozdulásaival majdnem tízpontos előnyt harcoltak ki. A második félidőben azonban nem igazán tudtak mit kezdeni a vendégek felkeményedő védekezésével, illetve az egyre jobban belelendülő Cakarunnal, akinek segítsége is akadt Kovács, Warner és Juhos révén. A negyedik negyed közepén a párperces rövidzárlat már nem fért bele, így nagy csatában végül kikaptak - annak viszont örülhetnek, hogy a 24 VAL-ig jutó Padgett jó igazolásnak tűnik, Fazekas pedig négy triplát szórt. Ha kicsit összeszokik a társaság és a Thompson-Jackson duótól nem 3/16-os mezőnymutató érkezik, bárkit képesek lehetnek meglepni. 

A Sopron legjobb dobói: Padgett 16, Boriszov 14/3, Fazekas 12/12.
A Szolnok legjobb dobói: Warner 18/6, Cakarun 13, Subotic, Kovács 10/3-10/3.

Kostas Flevarakis: Gratulálok a Szolnoknak, jobbak voltak! Megérdemelték a győzelmet ha megnézzük, hogyan játszottunk a negyedik negyedben. Az elmúlt néhány hétben a liga három topcsapata ellen léptünk pályára, amelyek közül a Szolnoké a legkomplettebb keret, hiszen kettő-három játékosuk van minden posztra, így mindent sokkal jobban kell csinálni ellenük, sokkal kevesebb hibával. Most nem a statisztikában látható hibákról beszélek, mint az eladott labdák, hiszen csapatszinten volt huszonhárom gólpasszunk, és tizenhárom eladott labdánk, ez egyáltalán nem rossz mutató a Szolnok ellen. Hosszú idő után újra van centerünk. Az első öt perc után, amikor ő pályára lépett, már látszott, hogy innentől kezdve sokkal jobbak lehetünk, ezért a következő napok egyik legfontosabb feladata az ő csapatba építése lesz. A másik pedig, hogy kiderítsük, a kulcsjátékosaink miért tűnnek mostanában egyre fáradtabbnak, ugyanis számunkra nagyon fontos, hogy a legjobbjaink frissek legyenek, ez pedig most nem így van, ami nagyon megnehezíti a munkánkat.

Gasper Potocnik: Úgy gondolom, az első negyedben jól játszottunk, a második játékrész viszont ennek a szöges ellentéte volt. Nem voltunk motiváltak, nem járattuk jól a labdát támadásban, és rengeteg labdát adtunk el, ami egyáltalán nem jellemző ránk. Erről beszéltünk is a félidőben, a szünet után pedig egy teljesen más csapat jött ki az öltözőből, sokkal agresszívabban játszottunk mindkét oldalon, és ennek köszönhettük, hogy meg tudtuk nyerni a találkozót.

Fazekas Csaba: Nagyon kemény mérkőzés volt, de tudtuk, hogy ez vár ránk. A harmadik negyedig teljesen ki-ki mérkőzést játszottunk. A szünet után gyengén kezdtünk, védekezésben pedig a palánk alatt nem tudtuk kihasználni a fölényünket. Sok eladott labdánk volt, de ennek ellenére is nyerhettünk volna.

Juhos Levente: Tudtuk, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz, úgy is készültünk fel rá. Várakozáson felül kezdtünk, és rögtön tíz pont körüli előnyt tudtunk szerezni. Ebbe kicsit bele is kényelmesedtünk, így a Sopron a második negyedben visszajött. Szünetben kaptunk is egy kis dorgálást az energia és a csapatjáték hiánya miatt. Erre jól reagált a csapat, és a második félidőben sikerült plusz energiákat mozgósítani, és megnyerni a találkozót. Fontos volt, hiszen ebből a csarnokból nem fog sok csapat győzelemmel távozni, nekünk pedig ez egy nagy lépés volt a céljaink elérése felé.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus