Az Alba kiütötte a Nyíregyházát

Az Alba Fehérvár együttese ma este Székesfehérváron találkozott a Marso NYKK-val, és nem voltak kíméletesek, 22 pontot vertek ellenfelükre az első 10 percben, végeredményben pedig 45 ponttal, 94-49-re győzött Marcel Tenter csapata.

Alba Fehérvár - Nyíregyháza 94-49 (32-10, 24-15, 20-6, 18-18)

Alba: Tóth P. 8/3, Kromah 17/3, Kovács Á. 9/3, Melvin 17/3, Djapa 12/6.
Csere: Csorvási 6, Supola 8/6, Wood 11/3, Brbaklics 2, Kusonics, Blaskovits 2, Czirbus 2, Molnár.

Az albakosar.hu beszámolója a mérkőzésről:

A sérült Simon Balázs és Juhos Levente nélkül is remekül kezdtük a meccset, két és fél perc után már 11-3 volt ide, pedig ziccer és büntető is maradt ki...A jó védekezés megalapozta, hogy gyorsan tudtunk támadni, ráadásul a Nyíregyháza hátsó alakzata kevésbé volt stabil. Kromah és Melvin is labdákat szerzett, még nem jártunk az első negyed felénél és már tíz pont volt az előny. A zóna is jól működött, Melvin triplát dobott, és szépen a cserék is pályára kerültek. 30-7-nél, a 9. percben jött a Fehérváron készülő Brandon Wood is, a közönség nagy tapssal fogadta. Óriási különbség volt az első negyedben a csapatok között. A másodikban szokatlan felállásban kezdtünk, talán ezért nem esett Alba-kosár három és fél percig, de jelentősen nem csökkent a vezetés. Aztán Kromah, Supola, Djapa és Tóth Péter is triplával növelte az előnyt, ezekre a dobásokra pedig nem volt válasza az ellenfélnek, amely akcióból szinte képtelen volt betalálni.

Kromah kosarával indult a második félidő, a vendégek megpróbálták zónával is megzavarni a mieinket. Csorvási Milán blokkal, Kovács Ádám két duplával, Cleveland Melvin zsákolással keserítette a Nyíregyházát, megint hamar kellett időt kérnie Sitku Ernőnek. De hiába, eladott labdáikat újabb Alba-kosarak követték, és a 26. percben már negyven volt közte (69-29). A triplaszázalék is remek volt, de alighanem a védekezést dicsérte meg legjobban Marcel Tenter, hiszen a harmadik negyedben csak 6 pontot kaptunk. A negyedik elején Supola Zoli irányított, de nem ő, hanem Wood adott gólpasszt az első kosarát szerző Blaskovitsnak. Ebből is látszik, újfent nem túl szokványos összeállításban játszottunk, igaz, a vendégeknél is mindenki pályára került. Így aztán kissé hektikus lett a játék, de a meccs már régen eldőlt. Brandon Wood triplájával alakult ki ötven pontos különbség, amit kicsit kozmetikázni tudott a Nyíregyháza.

Forrás, Foto, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus