Az Alba óriási izgalmak után nyert Jászberényben

A vendégeknél Heath kulcsszituációban két büntetőt is rontott, de Rakics kezében benne maradt az újabb JKSE-bravúr.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, negyedik forduló 
JP Auto-JKSE - Alba Fehérvár 81-82 (26-15, 19-30, 14-16, 22-21)

Jászberény: Nelson 12, Rakics 16/6, Coleman 13/3, Alekszandrov 10/6, Pantelics 26/6. 
cserék: Cseh -, Kerpel-Fronius B. 4, Czirbus -, Brbaklics -, Ruják B. -.

Alba: Cartwright 14/6, Freeman 24/15, Keller I. -, Lóránt 7/3, Heath 13/3.
cserék: Boykins 15/9, Bullock 7/3, Filipovics M. 2, Tóth P. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A berényiek a Paksot már elkapták hazai környezetben, s mivel legutóbb Debrecenben is nyerni tudtak, a szezont negatív mérleggel kezdő Albának bizony a legjobb tudására volt szüksége, hogy elhozhassa a győzelmet a JKSE otthonából. Az első etapban úgy tűnt, hogy még egy sima hazai siker is benne van ebben a találkozóban, a 26 pontos, 13 lepattanós Pantelics óriásit javult az eddigi meccseihez képest, a másik oldalon pedig sokáig nem ment Lóránt Péternek (7 pont, 6 lepattanó). Coleman triplájánál 25-9-et mutatott az eredményjelző, itt pedig muszáj volt változtatni a Dzunics-legénységnek, hogy egyáltalán ne dőljön el a derbi idő előtt. Boykins és az egész meccsen vezérként tündöklő Freeman (24 pont, 5/6 triplából, 4 lepattanó, 4 gólpassz, 3 szerzett labda) hármasaival mentette meg a negyed hajráját a fehérvári gárda, de így is 11-gyel ment a vendéglátó 10 perc után.

A második etapban Boykins azonnal beköszönt távolról, majd 30-27-nél Freeman újabb kintijével már csak három egységnyi maradt a Jászberény előnyéből, innentől pedig egy egészen más típusú csata kezdődött. Itt a berényiek is észbe kaptak és Coleman főszereplésével magasabb tempóra kapcsoltak támadásban, viszont sokkal koncentráltabb volt az Alba a félidő végjátékában, így Cartwright találatával egállal mehettek el a nagyszünetre a felek.

A fordulás után látszott, hogy ez lélektanilag mennyire sokat is számított mindkét gárdánál, Freeman és Bullock szétszedték a JKSE védelmét és 47-57-nél már 10-zel vezetett a fehérvári had. Ekkor Coleman és a támadásban emlékezeteset nyújtó Rakics, valamint a palánk alatt tarthatatlan Pantelics kosaraival két pontra vissza tudott kapaszkodni a Lazics-legénység, ez a különbség pedig meg is maradt a játékrész végéig, így mehettek neki a csapatok a záró etapnak.

A negyedik negyedben sokáig nem tudott megújulni a Jászberény, de Pantelics távolijával a negyed derekán egy pontnyira visszajöttek, majd Rakics egyenlíteni is tudott, de a véghajrá előtt a szokatlanul inaktív Lóránt hármasával megint hárommal ment az Alba. Pantelics büntetőivel és kettesével fordítani is tudtak az utolsó percbe érve, de az időkérést követően Lóránt azonnal válaszolt, így megint a vendégeknek állt a zászló. Pantelics a kulcstámadásnál eladta a labdát, a másik oldalon viszont Heath kihagyta mindkét büntetőjét, ezzel pedig maradt egy dobásra ideje a JKSE-nek, ám Rakics dobása nem ért célt, így a fehérváriak nyertek és 50%-ra javították mutatójukat a bajnokságban.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus