Az Alba reményei még élnek a Falco legyőzésével

Kromah és Csorvási vezetésével, valamint a fiatal Kovács Ádám újabb tetszetős produkciójával Góbi Henrik fiai le tudták győzni Perléket

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, középszakasz, középház, 7. forduló

TLI-Alba Fehérvár (14-16) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (17-12) 104 - 86 (26-25, 28-15, 27-26, 23-20)
Székesfehérvár, Vodafone Sportcsarnok, V.: Földházi T., Török R., Pozsonyi L. (Szaniszló)

Alba: Simon B. 15/6, Supola 7/3, Kromah 27/9, Kalve 13/3, Csorvási M. 17/3
Csere: Juhos -, Mitchell 7/3, Tóth P. 10, Kovács Ád. 8. Vezetőedző: Góbi Henrik.

Falco: Martinics 23/9, Váradi B. 2, Perl 13/3, Dukics 8/6, Krsztanovics 23/3.
Csere: Hall 6, Doyne 9/3, Will 2, Bognár -, Bus -. Vezetőedző: Kálmán László.

A Szegeden történt afférja miatt Góbi Henrik nem számíthatott Gilchristre, Kálmán Lászlónak nem kellet sérültekkel foglalkozni, hiszen mindenki hadra fogható volt.


Martinovics kettese nyitotta a találkozót, hazai oldalon Supola egy triplával kezdte meg a pontgyártást. Perl közelijére Kalve válaszolt, Kromah öt pontjával pedig 10-4-re léptek meg a házigazdák. Krisztanovics talált be a palánk alól, majd Csorvási a tőle nem megszokott távolságról köszönt be, hármast szórt a kecskeméti nevelésű center (13-6). Dukics vezérletével egálra hozta az eredményt a Falco, sőt, Krisztanovics kosara után náluk volt az előny (13-15). Innentől fogva a kiegyenlített játék dominált a negyedben, két- hárompontos előnynél többet egyik együttes sem tudott kidolgozni. Csorvási duplája zárta le az első etapot, 28-25-re vezetett az Alba.  

Váradi büntetői nyitották a második játékrészt, ám ekkor nagyon megrázták magukat a hazaiak, Kromah és Simon vezérletével egy 12-0-s rohanást mutattak be, a szombathelyiek rossz szériáját Martinics törte meg a vonalról két büntetővel (40-29). Ez nem ásott árkot a hazaiak előtt, Csorvási zsákolt nagyot, csapata előnye pedig csak nőtt és nőtt. Tóth Péter és Kalve pontjaival már tizenkilenc volt közte, Martinics vezérletével ugyan kozmetikázott az eredményen a Falco, de a nagyszünetre az Alba még így is megnyugtató előnnyel mehetett (54-40).

Csorvási öt pontjára Dukics távolról, Doyne középtávolról válaszolt. Továbbra is a Fehérvár irányította a játékot, kihasználva a vendégek hibáit. A huszonnegyedik percben Kromah zsákolásával először nőtt húsz fölé a különbség, ez az eredmény pedig állandósulni látszott. Bár a negyed végére éledezni kezdett a Falco, visszajöttek tizenöt pontra, de az Alba támadójátéka ellenállhatatlan volt, így pedig nem sok esélyük maradt az utolsó etapra (81-66).

Perl irányításával kilenc pontra jött vissza a sárga-fekete együttes (84-75), de megint jött egy kihagyás, amit Kromah-ék egy 11-0-s futással bosszultak meg. Itt érdemben már eldőlt a győzelem sorsa, az Alba káprázatosan játszva, némi meglepetésre nagyon simán lépett át Kálmán László csapatán. Ezzel a két bajnoki ponttal még tovább élnek a play-off reményeik, de nagyon nehéz út vezet odáig. 

Fotó: feol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus