Az Alba tükörsimán verte a ZTE-t

Az Alba Fehérvár együttese a második negyedbeli védekezésével meglépett a Zalakerámia ZTE KK csapatától, onnan már nem tudott visszakapaszkodni a meccsbe Bencze Tamás együttese, így végül könnyedén jutottak be Lóránt Péterék a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Magyar Kupa, negyeddöntő

Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár 73-98 (23-22, 10-22, 23-31, 17-23)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 11/3, Norfleet 14/6, Benke 14/9, Szabó 9/3, Drungilas 8.
Csere: Kerpel-Fronius -, Wright 13, Mohácsi 1, Fekete -, Czinger 3, Kis -, Gáll -.

Alba Fehérvár: Taylor 10/6, Edwards 16/6, Shepard 14, Lóránt 15/6, Keller Á. 8.
Csere: Farr 10, Markovics 7/3, Burgess 13/6, Tóth 3/3, Nshimba 2, Varga -.

A statisztikát ezen a linken eléritek!

Az első negyed lüktető játékot hozott, a ZTE-nél Drungilas, a túloldalon pedig Edwards és Keller volt főszerepben a nyitó percekben. Szabó és Benke tripláival fordított Bencze Tamás csapata az 5. percben (12-9), de nagyon lüktető volt a játék a teljes felvonásban - Edwards a betörésekből is nagyon jól osztogatott, ő maga is többször eredményes volt, míg a zalaegerszegieknél természetesen Ubilla állt csapata élére, a negyed végén bemutatott 7-0-s szakasszal pedig a ZTE zárta előnyben az első negyedet (23-22). Óriásit fordult azonban a kocka a második játékrészben. Az első percekben nagy volt a kapkodás mindkét oldalon, de a fehérváriak rendezték soraikat hátul, alig engedtek tiszta dobásokat ellenfelüknek, míg ők tudtak rohanni - nagyon jó ritmust vettek fel, ráadásul a hármasok továbbra is jó százalékkal estek nekik, a büntetőkben sem hibáztak, így egy 15-0-t futottak három és fél perc alatt, 16 ponttal léptek meg (28-44).

A félidő végén ugyan 11 pontra visszajött a ZTE (33-44), viszont mint később kiderült, ennek a második negyednek döntő jelentősége volt, a 15. percben volt ugyanis utoljára szoros az állás. A harmadik negyed elején még megpróbáltak visszazárkózni Szabó Zsolték, többször álltak -8-ra, de azzal nem tudtak mit kezdeni, hogy az Albának kifejezetten jó napja volt kintről is - 42-50 után egy 9-0-val 17 pontra hízott a differencia, a 26. percben hiába kért már időt Bencze Tamás. A negyed végén Lóránt még egy kicsit megszórta magát, az eddig a pontig haloványabb Farr is beindult, 31 pontot dobott az Alba egy negyed alatt, így 19 ponttal vezetett a záró negyed előtt (56-75). Ez a 10 perc gyakorlatilag csak formalitás volt már, nem volt kérdés, ki nyeri a találkozót - a bajnokság jelenlegi első helyezettje, az Alba Fehérvár tükörsimán hozta ezt az összecsapást 98-73-ra, ezzel ők lesznek ott a holnapi elődöntőben valamelyik vasi alakulat ellenfeleként.

Az Alba a második negyedben bemutatott védekezése mellett annak köszönheti nagyban a sikerét, hogy szinte végig 60-70% fölötti triplamutatóval dolgozott, így esélye nem volt a ZTE-nek az elején elszakadni, vagy a harmadik felvonásban visszakapaszkodni ellenfelére. A székesfehérváriak számára jó előjel, hogy úgy tűnik, formában van mindenki - Edwards az első negyedben a leszakadást akadályozta meg egészen kiváló játékával, Lóránt és Shepard, illetve az ő vezetésükkel a csapat pedig az elszakadást és az előny megtartását biztosították, nem mellesleg Burgess is egészen hasznosan játszott.

A meccs legjobbja Lóránt Péter lett.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus