Az ASE gond nélkül verte az NYKK-t

Csak fellángolásokra futotta a Nyíregyháza erejéből, Szabó Zsolték rendkívül bő rotációval is stabilan hozták a mérkőzést

Magyar férfi bajnokság, NB/A-csoport, alapszakasz, 9. forduló

Atomerőmű SE – Marso Nyíregyháza KK 88-69 (29-21, 22-21, 19-13, 18-14)
Paks, v.: Vígh P. dr., Török R., Gorka Sz., (Nagy)

Paks: Roberson 7/3, Medve 2, Körtélyesi 9/3, Szabó Zs. 16/6, Jones 17
cserék: Dugat 12, Eilingsfeld 12, Markovic 2, Kovács Á. 3/3, Baki -, Tóth Á. 8

Nyíregyháza: Wise 13, Helmeczi 8/6, Nagy K. 10/6, Vukolic 7/3, Hujdurovic 15/3
cserék: Garamvölgyi -, Lajsz 9/3, Kósa 5/3, Molnár 2, Czura -

Teljes statisztikát itt találtok!

Jól kezdett a Paks, bár a gyűrűig nem jutottak el gyakran, középtávoli tempókból rendre betaláltak, így rögtön megléptek 8-2-re. Nagy és Helmeczi tripláival aztán elindultak a vendégek is és a negyed közepéig ez a pár pont maradt a különbség. Főleg a tempók és a hármasok ültek mindkét oldalon, Szabó Zsolt mindegyikből bemutatott egyet-egyet, így 20-12-re ismét elhúztak a hazaiak, a negyed hajrájában pedig elkezdtek potyogni a pontok: Wise és Dugat is hozzászólt, Hujdurovic és Szabó is kosarat váltottak, de a különbség nem csökkent, 29-20-ra nyerte a látványos első játékrészt az ASE.

A rövid szünet után agresszíven jött ki az NYKK, Helmeczi gyors öt pontjával felzárkóztak – mielőtt azonban egyenlíthettek volna, Dugat egy újabb 2+1-es játékkal demoralizálta őket, majd Kovács egy hármassal lenullázta a rohamot. A negyed közepét sok hiba, eladott labda, fault és büntető színesítette, ezekből pedig a vendégek jöttek ki jobban, akik most Wise vezetésével lassan, de biztosan dolgozták le ismét a hátrányukat, 39-38-ra közelítették meg az atomvárosiakat. Itt azonban ismét ritmust váltottak a hazaiak, beindult Jones és Körtélyesi is, vezérletükkel pedig ismét meggyőző fórt építettek ki – a nagyszünetben 51-42 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után Hujdurovic indított rohamot, de a Paksnál mindig akadt valaki, aki beemelt egy fontos tempót, leszedett egy támadót vagy csak szimplán válaszolni tudott egy kosárral, így nem igazán sikerül zárkóznia a vendég együttesnek. Dugat különösen elemében érezte magát és 60%-kal tüzeltek a hazaiak – ez még hazai pályán is extra, főleg úgy, hogy a Nyíregyháza 40% alatt maradt. A tíz-tizenkét pontos különbség végigkísérte a játékrész nagy részét, a hajrában Eilingsfeld révén nyílt tovább az olló, végül Jones tempója után 70-55-ről indult a záró etap.

Változás itt sem történt, próbálkoztak a vendégek, de a Paks különösebb gond nélkül tartotta előnyét, Wise katasztrofális dobóformája miatt igazi esélye sem volt a Nyíregyházának a felzárkózásra. A hazaiaknál sokat voltak fent a cserék, Eilingsfeld hozta is a pontokat, de alapvetően is nagyon mély rotációval dolgozott Dzunics mester, tizenegy (!) játékos kapott masszív, érdemi perceket. Ugyan egyszer ismét tíz pont közelébe zárkóztak a vendégek, közelebb nem tudtak jönni, így végül erőlködés nélkül aratott újabb sikert a tavalyi alapszakasz győztese.

fotó: foto24.hu

slide: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus