Az Atomerőmű SE nyerte a bronzmeccset

A harmadik negyed elején egy 12-0-s futással indított az ASE, amely végül megnyerte a Zsíros Tibor Magyar Kupa bronzérmét.

Zsíros Tibor Magyar Kupa, bronzmeccs
Atomerőmű SE - Soproni Sördögök 88-78
(20-20, 21-20, 26-17, 21-21)

Atomerőmű SE: Dugat 8/6, Medve 5/3, Körtélyesi 15/9, Eilingfeld 7, Jones 19.
Cserék: Szabó 11/6, Tóth Á. 6, Evans 7/3, Wise 8, Baki -, Kovács 2.

Soproni Sördögök: Ruják 12/3, Edwards 2, Dénes, Boriszov 11/3, Tóth G. 22/6.
Cserék: Thomas 7/3, Poscic 12, Takács 6/6, Trepák -.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

Az egyik gyűrű fölött az óra javításra szorult, emiatt némi késéssel indult a bronzmeccs, a Paks kezdett jobban, 6-2-vel. A Sördögöket Tóth G. próbálta versenyben tartani a meccs elején, ő szerezte az első 4 soproni pontot. Boriszov triplájával utolérte a Sopron a Paksot, sőt, Tóth büntetőivel fordított is, majd elpackázott egy létszámfölényes helyzetet. Érződött, hogy csalódott csapatok csatáztak, Tóth Ádám törte meg az ASE hosszabb kosárcsendjét, de a Paks nem találta a soproni zóna ellenszerét, egészen addig, amíg Körtélyesi be nem suvasztott egy hármast. A szakasz hajrájában 3 ex-soproni volt a pályán paksi oldalon, s Körtélyesi visszapöckölt lepattanójával fordított az ASE. Felpörögtek a csapatok, volt harc, küzdelem a pályán, a negyed hajrája a két Tóth pontpárbaját hozta, no meg egy kis földharcot. Döntetlennel ért véget az első negyed.

Thomas kosarával kezdődött a második 10 perc, amelynek eleje igen alacsony színvonalú játékot hozott. Ha szűken is, de a Sopron vezetett, amíg Körtélyesi újabb két triplával nem szomorította szülővárosa csapatát, a másodikkal fordított az ASE. Dénes és Poscic megmozdulásaival tartotta a lépést az Atommal az elődöntőhöz képest sokkal jobban "pörgő" Sopron, bár távolról rosszul dobtak játékosai. Medve is triplával jelentkezett, ám a Sopron Thomas, Boriszov, Tóth és Dénes révén egy 8-0-lal fordított a félidő hajrájában. A félidő végét jelző dudaszó környékén Szabó a saját büntetőjéről célozta meg a soproni kosarat, a labda csont nélkül hullott a kosárba. A játékvezetők videózás után úgy döntöttek: érvényes az egyébként ritka látványos találat, így a szünetben 1 ponttal a Paks vezetett.

Két hatalmas Jones zsákolással kezdődött a második félidő, majd Wise is villant, állva hagyta a Paks a Sopront, Jones vezérletével egy 12-0-s rohamot bemutatva. Több mint 4 percet kellett várni az első soproni kosárra, amely Boriszov nevéhez fűződött. Evans triplájára Ruják felelt hármassal, a Paks őrizte a negyed elején szerzett előnyét. Ruják és a triplát dobbó Takács ugyan próbálta felhozni a Sopront, de a Paksnak mindenre volt válasza, Eilingsfeld látványos alley-oop akció végén szerzett kosarat.

Körtélyesi zsákolása és Sabáli időkérése után rendezetlen védelem ellen Thomas dobott triplát, majd Takács is betalált, 6 pontra feljött a Sopron. Jones újabb támadó pattanó után szerzett kosarát követően Tóth G. is triplát dobott, a negyed közepén 5 pontra jött föl a Sördögök. Paksi időkérés után Szabó szerzett triplát. Poscic vete vállaira a Sopront, de Wise kosár plusz büntetős akciója megadta a kegyelemdöfést az elődöntőhöz képest sokkal jobban küzdő Sopronnak.

Jarrod Jones: - Lassan játszottunk, sokat hibáztunk az első félidőben, sok volt az eladott labda. A második félidőre sokkal energikusabban jöttünk ki, ekkor sikerült eldönteni a meccset.

Dzunics Braniszlav: - A harmadik negyedben sikerült összerakni a védekezésünket, így könnyű kosarakkal elhúztunk, s ekkor lényegében el is döntöttük a meccset.

Tóth Gergely: - Gratulálok a Paksnak. Ahhoz képest, hogy két csalódott csapat találkozott, jó iramú, pörgős meccs volt. A végjátékban pár pontos hátránynál jött néhány hiba, amelyet kihasználva fölénk kerekedett a Paks.

Sabáli Balázs: - Gratulálok az Atomerőműnek. Nagyon fontos volt, hogy a tegnapi meccs után felrázzuk a csapatot, úgy gondolom, ez sikerült. Az első félidőben a zónával le tudtuk lassítani ellenfelünket, de a második elején volt egy rövidzárlatunk. Onnan még sikerült visszajönni, de a hajrában a hibáinkat kihasználva nyert ellenfelünk. Nem lehetek elégedett, többet vártunk, de a Kecskemét remek játékkal leiskolázott minket, a Paks meg jobb csapat nálunk.

Foto - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus