Az Opava 10 ponttal verte az ASE-t

A cseh Opava együttese legyőzte a Paksot a Csehországban zajló torna második napján - ezúttal Dunn és Eilingsfeld voltak a legeredményesebbek.

A kosarlabda.ase.hu beszámolója:

Felkészülési mérkőzés
BK Opava - Atomerőmű SE 88-78
(28-17, 22-18, 20-16, 18-26)

ASE: Kovács 11/6, Medve -, Barnies 13/3, Szabó 6, Tóth 4.
Csere: Eilingsfeld 18/6, Dunn 15/3, Will 7/3, Illés 3/3, Meixner -.
Vezetőedző: Schmidt Béla

Tóth Ádám kosarával hamar megszereztük a vezetés, ám egy percre rá már hat pontos hátrányban is voltunk, köszönhetően az eredményesen triplázó hazaiaknak. Sőt újabb egy perccel később már tízzel mentek a házigazdák, ráadásul Szabó Zsoltnak is kiosztottak egy technikait a mérkőzést érdekes felfogásban vezető sporik. Pont jókor jött Barnies sarokból dobott hármasa, megtört az opavai roham. Kisvártatva újabb technikai landolt paksi oldalon, ezúttal Tóth Ádám kapta, de akár a félpályánál fekvő Medve Máténak is adhatták volna, aki - jogosan - szintén szót emelt az őt ért sérelmek ellen. Ahogy mondani szokták, a folytatásban is inkább a játék küzdelmes oldala domborodott ki, szerencsére az utolsó két percben nekünk sikerültek a dolgaink, így vissza tudtunk jönni tizenegy pontra a játékrész végére.

Triplára tripla, hazai hármasra Dunn tudott válaszolni, majd egy 2+1-es akciót is bemutatott, és közte máris "csak" nyolc. A kezdeti bénultságunk szerencsére már a múlté volt, immáron felvettük a versenyt a hazaiakkal, játékban és keménységben egyaránt. Aztán ismét jöttek a játékvezetők, érkeztek a faultok és a minimum véleményes ítéletek, a differencia pedig újfent elkezdett hízni és meg sem állt tizenhétig. Will trojkája segített csökkenteni a hátrányt, de tizennégy így is megmaradt a végére.

Jól kezdtük a második félidőt, ám három perc elteltével ismét lekerült a terítékről a játék, és a jött a birkózás, majd a bírózás, végül pedig a kiállítás. Az "áldozat Tóth Ádám" volt, így center nélkül maradt a csapat a hátralévő 17 percre. Az ötös posztot Szabó Zsolt foglalta el, ám négy faultja miatt ő is csak "érzéssel" védekezhetett az ellenfél magasain. A negyed végét Kovács Ákosnak sikerült megnyomnia kicsit, tripla majd dupla érkezett tőle, ami arra volt elég, hogy húszon belül maradjunk, ám közben Szabó is kipontozódott, így Barnies és Eilingsfeld lett a két centerünk az utolsó tíz percre.

A záró felvonásra már nem maradtak nyitott kérdések, az Opava addigra már akkora előnyhöz jutott, hogy azt ledolgozni nem lehetett. A méltóságunkat szerencsére sikerült megőrizni, és az utolsó pillanatig küzdeni. A különbség így is komoly lett, de legalább a kiütést elkerültük. A tegnap látott okos játéknak és jó védekezésnek sajnos nyoma sem volt, kérdés, hogy ennek oka a külső tényezőkben, a tegnapi kemény meccs utáni fáradtságban vagy saját magunkban keresendő. Pozitívum, hogy körülmények és a komoly hátrány ellenére sem adtuk fel, az utolsó pillanatig harcoltunk, erre lehet építeni a későbbiekben is.

Forrás, Foto, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus