Balaban győzelemre vezette a Szegedet az NYKK ellen

Centerben óriási párharcot vívott Balaban és Hujdurovic, s ahogy a magasemberek külön csatáját, úgy a meccset is a szegediek nyerték

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 21. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (8-10) - Marso Nyíregyháza KK (6-12) 87 - 78 (20-24, 22-22, 19-12, 26-20)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, V.: Farkas G., Söjtöry T., Minár L. (Faidt)

Szeged: Jereminov 17, Molnár A. 11, Kiss Zs. 3/3, Csirics 17/9, Balaban 31.
Csere: Kuntics 8/3, Stefanovics -. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Nyíregyháza: Savic -, Taylor 23/3, Nagy K. 6/6, Kolarics 13/6, Hujdurovic 25/6.
Csere: Lajsz -, Vaszojevics 11/3, Helmeczi -, Molnár M. -. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Kipontozódott: Molnár A., illetve Vaszojevics, Nagy K, Kolarics.

Bár a mérkőzés első kosarat a Nyíregyháza szerezte, Balaban pontjai és Csirics triplája után már a házigazda vezetett 9-6-ra. Ekkor Kolarics állt a csapata élére és a szellős szegedi védekezést kihasználva, egy hat nullás futás után már 17-11-es vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Így hiába jutott el tíz perc alatt 12 pontig Balaban, a látogatóknál jobban megoszlottak a terhek, sokáig állandósult a különbség a felek között. A hajrában aztán Kuntics büntetőjével és Jereminov duplájával faragott hátrányán a Szedeák, de így is az első etapot 24-20-ra megnyerő Sitku-tanítványok lehettek elégedettebbek.

Koncentráltabban kezdte a Szeged a második negyedet, Jereminov 2+1-es akcióját Csirics duplája követte - hosszú idő után 25-24-re ismét hazaiak vezettek. A 8-0-s rohanásnak Vaszojevics büntetője vetett véget, majd igazi tripla-csata kezdődött. Ám míg Kiss Zsolték kísérletei kimaradtak, addig a vendégeknél Nagy és Hujdurovic is elsüllyesztett egyet-egyet, 27-37-nél időt is kért Nikola Lazics. A rövid pauza után 12 pontra hízott a vendégelőny, majd Balaban vezérletével megkezdte a felzárkózást a Szeged. Percekig tartották a tisztes távolságot Taylorék, de bántóan sokáig leragadtak 45 dobott pontnál, így Molnár András kosarainak köszönhetően szoros eredménnyel zárult a félidő (42-46).  

A nagyszünet után pontosabbá vált a hazaiak támadójátéka - míg az első félidőben tízszer, a másodikban csak négyszer adták el a labdát Csiricsék - és ki más, mint Balaban kosaraival 49-48-nál már újra ők vezettek. (A center már a második félidő elején elérte a 20 pontot, végül 31-el zárt.) A Nyíregyháza szekerét ekkor Taylor és Vaszojevics tolta, kettejük játéka annak ellenére életben tartotta a látogatók reményeit, hogy a feljavult hazai védekezésnek köszönhetően csapatuk mindössze 12 pontot szerzett a harmadik negyedben (61-58).

A hullámzó játék a záró tízpercben is folytatódott. Hujdurovic, majd Kolarics pontjainak köszönhetően 5-0-val kezdett a Nyíregyháza, ezzel újra Sitku Ernő csapata volt kedvezőbb helyzetben. A két center Balaban és Hujdurovic váltakozó kimenetelű, élvezetes csatát vívott egymással. A vendégek magasembere ekkor szinte egyedül tartotta meccsben övéit, öt perccel a vége előtt egy újabb triplát is beszórt. A hajrához 76-76-os állásnál érkeztünk, ekkor idegessé váltak a csapatok, sokáig egyikük sem tudott elmozdulni a holtpontról. A kosárcsendet végül Kuntics hármasa törte meg, majd Jereminov két sikeres büntetőjével és közeli kosarával végleg eldöntötte a meccset. Innen már nem volt visszaút a Nyíregyházának. Nagy küzdelem után, a végjátékban higgadtabb Szedeák győzött.

Fotó: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus