Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 8. forduló

A hétvégén lejátszanak egy előrehozott KTE-Szolnokot a középszakasz 8. fordulójából, illetve a JKSE-DEAC összecsapáson eldől, melyik gárda marad benn biztosan az A csoportban - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Felsőház, 8. forduló

KTE-Duna Aszfalt (15-14, 5.) - Szolnoki Olaj KK (24-5)
2018.04.22., vasárnap, 18:00

A két gárda a 8. fordulóból előrehozott mérkőzésen csap majd össze holnap este. Egy hete találkozott egymással a két együttes, és akkor három és fél negyedig uralta az összecsapást az Olaj - nagy feltámadást produkált a Kecskemét, de végül 11 ponttal kikapott a Tiszaligetben (88-77). Az erőviszonyok sem változtak azóta, a két együttes formája sem - a listavezető csak nyert, az ötödik helyezett még csak veszített a középszakaszban. Forray Gáborék mellett a hazai pálya, illetve az szólhat, hogy a Szolnok nagy rangadót játszott és nyert az Alba ellen a hétvégén, míg a vendéglátó pihent. Hogy Dragan Alekszics csapatából nem is feltétlenül fizikálisan, hanem mentálisan mennyit vett ki a Fehérvár elleni derbi, az kiderül holnap este, de alapvetően a kupagyőztes papíron esélyesebb még idegenben is.

Alsóház, 3. forduló

JP Auto - JKSE (10-18, 12.) - DEAC (10-18, 11.)
2018.04.21., szombat, 18:00

Ma az alsóházban rendeznek egy ki-ki meccset, ahol a tét a biztos bennmaradás - a győztes egészen biztosan A csoportos lesz jövőre is, hiszen három fordulóval a vége előtt négy győzelemnyi előnye lesz a Sopron-MAFC duóval szemben. Hozzá kell tenni, hogy nagyon jó eséllyel mindkét gárda csont nélkül marad majd bent - ahhoz, hogy ez ne így legyen, az itteni vesztesnek még háromszor ki kell kapnia, a két utolsó helyezettből az egyik csapatnak pedig mindhárom hátralévő meccsét megnyernie, plusz az egymás elleni eredményben jobbnak lennie, csak akkor nem a fővárosiak és a soproniak vívják a playoutot. A JKSE és a DEAC is egészen jó formát mutatott az elmúlt időben, a két gárda játékosállománya között nincs nagy különbség - a hazai pálya miatt Sejficék valamivel esélyesebbek, de az például érdekes párosítás lesz, hogy ő és Lucsics mihez kezd majd a jó kezű Bognárral, illetve az atletikus Armwooddal, papíron oda-vissza okozhat egymásnak problémát a két magasember-duó (és a debreceniektől Lauderdale).

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus