Curry remeklésével győzött a Falco az ASE otthonában

Az első és a harmadik negyed a vendégeké volt, hiába kapaszkodott a Paks, mindig volt, aki átlendítette a holtponton a szombathelyieket.

Magyar Férfi NB I/A. Csoport, Alapszakasz, 4. forduló

Atomerőmű SE - Falco-Vulcano Energia KC 75-82 (13-21, 27-17, 13-23, 22-21) 

ASE: Evans 24/15, Ruják 11, Faust 4, Eilingsfeld 10/3, Trajkovski 2.
Csere: Jevtovic 14, Kovács 10/3.

Falco: Curry 24/12, Norfleet 11/6, Váradi 4, Bruinsma 9/3, Reddic 17. 
Csere: Balzamovic 12/3, Bíró 3/3, Tóth N. 2.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

A 2-1-es mérlegével a bajnokság negyedik helyén álló Atomerőmű SE az 1-2-vel startoló Falcót fogadta a férfi bajnokság alapszakaszának negyedik fordulójában. A találkozó pikantériáját a hazaiak mesterének személye adta, hiszen Szrecsko Szekulovics egy bajnoki cím mellett öt ezüstérmet is nyert a szombathelyiek trénereként, mielőtt idén nyáron Paskra tette volna át székhelyét. Reddic zsákolásával indult a találkozó, Nick Faust válaszolt. Meglehetősen nagy volt az iram a mérkőzés elején, Ruják és Curry is 6-6 egységnél tartottak a negyed felénél (8-10). Elemükben voltak a vendégek légiósai, Bruinsma mellett Reddic és Curry újfent betalált, paksi oldalról továbbra is Ruják játéka volt kiemelhető. Curry harmadik tripláját is beszórta, Jevtovic pontjaival zárkózott az ASE, de egyelőre inkább a vendégek akarata érvényesült. Magyar játékos nem szerzett pontot a Falcónál a nyitó játékrészben, de egyelőre nem is volt rá szükség, magabiztosan vezettek a vasiak (13-21).

A második negyedre is tempós, futós játékkal jött ki a szombathelyi gárda, szerzett labdákkal, leindításokkal operáltak. Tóth Norbert ziccerével meglett az első magyar kosár vendégoldalon, tíz pont fölé kúszott a differencia (14-25). Ekkor azonban némileg megtorpant a Falco, Faust, Kovács és Ruják találataival zárkózott a Paks, jött is az időkérés Gasper Okorntól (20-25). Nem segített érdemben a pauza, Jevtovic és Evans is betaláltak, 11-0-t futott  és egyenlített az ASE, mielőtt Curry lezárta volna ezt a sorozatot. Lendületben maradt a házigazda, Evans második hármasa után Jevtovic csinált 2+1-es akciót - immáron négy ponttal az "új" Szekulovics-legénység tartott előrébb (31-27). Nem hagyta magát a vasi együttes, adok-kapok kezdődött - Eilingsfeld három támadásból három duplát szerzett, ezzel kétpontos előnnyel mehetett féliőre csapata (40-38).

A fordulás után Reddic sántikált le a pályáról, de szerencsére tudta folytatni a játékot a vendégek amerikai légiósa. A negyed első perceiben őrizte minimális előnyét a tolnai csapat, inkább a küzdelem, mintsem a szép játék jellemezte ezt a periódust - a Falco jellemzően pozícióból próbálkozott, a paksiak többet járatták a játékszert. Egyik gárda sem tudott számottevő előnyt kiépíteni, mindig jött a válasz a kosarakra. Reddic dobott hátradőlős tempót, a játékrész feléhez érve alig esett kosár (45-42). Érdekes volt látni viszont, hogy míg a házigazdánál a 45 pontból 25-öt szerztek magyarok, a sárga-feketéknél továbbra is csak Tóth 2 egysége szerepelt a külföldiek termése mellett. Reddic büntetőivel megint fordult a vezető kiléte, ebben az időszakban sokat állt a játék szabálytalanságok végett, Bruinsma már négy hibával állt, illetve ült - a padon. Curry hosszú idő után szólt hozzá a meccshez, 21 pontnál járt már, tengerentúli druszájához hasonlóan nehezen bírtak vele a védők (48-51). Váradi befutást követően volt eredményes, héttel lépett el a Falco, Szekulovics mester hívta magához tanítványait, hogy megtörje a vendégek lendületét (50-57). Balzamovic azonban szépen kijátszott akciót követően dobott trojkát, és bár Norfleet csak háromból egy büntetőt küldött a helyére a negyed végén, így is előnnyel várhatták a záró etapot a vasiak (53-61).

Nagyon elkapta a negyedik negyed elejét a vendégcsapat, három támadásból nyolc pontot szereztek Curryék, az eddigi legnagyobb különbséget alakítva ki a felek között (53-69). Nem adta fel azonban az ASE, alig két perc alatt 13-1-et futottak Evansék, újra nyílttá téve a mérkőzést - hat perc volt még hátra, nem dőlt el semmi, bár Jevtovic időközben kipontozódott paksi oldalról. Norfleet saroktriplája úgy kellett a vendégeknek, mint egy falat kenyér, fokozódtak az izgalmak a hajrához érve (70-77). Az ASE bár derekasan küzdött, fordítani már nem tudott, Reddic zsákolása eldöntötte az összecsapást - a Falco a páratlan negyedeket nyerve húzta be második sikerét a bajnokságban. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus