Drámai hosszabbításban nyert a Kaposvár a Szeged ellen

Egy simának tűnő kaposvári győzelemből hosszabbításos drámát csinált a Szedeák, akik az utolsó negyedben és a hosszabbításban is megnyerhették volna a találkozót Williams és Levy nélkül is. 

Magyar férfi bajnokság, NB I. A-csoport, alapszakasz, 18. forduló

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák   97-94   hosszabbítás után( 23-18, 44-36, 68-56, 82-82, 97-94 )

Vezette: Cziffra Cs., Makovsky Sz., Jurák K.; ellenőr: Parádi.

Kaposvár, Kaposvári Városi Sportcsarnok, 600 néző

Kaposvár: Hinnant 19/9 , Fodor 9/3, Puljko 19/15, Hendlein 18, Chism 16

Cserék: Horváth M. 2, Drahos 2, Jancsikin 5/3, Benke 4 , Kovács 3

Szeged: Jereminov 11/3, Horváth Á. 30/9, Kiss Zs. 8/3, Csorvási L. 6/3, Csorvási M. 31

Cserék: Vida -, Varga 8/6

 

Jerrell Williams és Jono Levy sem tudta vállalni a játékot sérülés miatt, így a két amerikai nélkül volt kénytelen kiállni a Szeged. Ennek ellenére ők kezdték jobban a találkozót, Csorvási Milán a negyed közepére már eljutott tizenegy pontig, a Kaposvár pedig a dobásokat elosztva próbálta meg tartani a lépést. Kiss Zsolt triplája után öt ponttal el tudott lépni a vendég együttes, ám Hendlein azonnal válaszolt egy 2+1-es játékkal, majd Chism duplájával egyenlített a KKK. Az amerikai center meg is fordíthatta volna a találkozót, ám egymás után két büntetőt is elrontott. Mégis előnybe kerültek a hazaiak, Hinnant pillanatok leforgása alatt betermelt öt pontot, így 23-18-as kaposvári vezetéssel ért vége az első negyed. Jól osztogattak egyébként az irányítók ebben a periódusban, a vendégeknél Jereminov négy, a hazaiaknál Hinnant és Fodor három-három gólpassznál járt.

A második negyedet egy 6-1-es futással kezdte a somogyi alakulat, ezzel 29-19-re léptek el. Ebben kulcsfontosságú volt a palánk alatti remek védekezésük, hiszen Hendlein egymaga három blokkot osztott ki, de ebben az időszakban Puljko és Drahos is kiosztott egy-egy sapkát, leginkább Csorvási Levente volt a szenvedő alany, akit háromszor is betakartak a hazaiak. Egy időkérés után azonban összeszedte magát a Szedeák, újra elindult Csorvási Milán és az ő vezérletével egy 7-0-s rohanással már újra ott lihegtek a kaposváriak nyakában. Nem tartott sokáig az örömük, a negyed derekán ismét ellépett a KKK, Hendlein gyors négy pontja mellett Drahos és Horváth Márton is betalált, újra kétszámjegyűvé változtatva a különbséget. Aztán a 18. percben Horváth Ákos egymaga öt pontot szerzett, de így is a Kaposvár nyerte az első félidőt, 44-36-ról fordulhattak a felek. Érdekesség, hogy Csorvási Milán és Horváth Ákos együtt 30 pontot szerzett a Szeged félidei 36 egységéből, míg a Kaposvárnál a kilenc pályára lépő közül csak Puljko nem szerzett kosarat.

A harmadik negyed Varga kosaraival indult, majd Hendlein 2+1-ére Horváth Ákos válaszolt hasonlóval. Puljko tripláira viszont már nem érkezett válasz, zsinórban háromszor volt eredményes a vonalon túlról, így a pont nélküli első félidejét gyorsan feledtette a szurkolókkal. Folyamatosan járt a labda a kaposváriaknál, akik pontosan kétszer annyi gólpasszt osztottak ki, mint a szegediek és kétszer annyi támadólepattanót is szereztek, valamint tíz(!) dobást blokkoltak a harmadik negyed végéig. A Szeged nem mozgatta elég jól a játékszert, a palánk alatt pedig Hendlein és Chism áthatolhatatlan falnak bizonyult, így 68-56-os hazai vezetéssel kezdődött az utolsó negyed.

A negyedik negyedet is a Kaposvár kezdte jobban, ám egy Chism-kosár után elszabadultak a vendégek. Hat perc alatt egy 18-2-es(!) futást produkáltak, az ellenállhatatlanul játszó Csorvási Milán mellett tarthatatlan volt Horváth Ákos és magára talált Jereminov, a lefagyott kaposváriaktól pedig sem Chism, sem Hendlein, sem Puljko nem tudott villanni, így a hajrára 79-75-ös Szedeák-vezetéssel fordultak a felek egy hazai időkérést követően. Hinnant egy nagy hármassal ébresztette fel a KKK-t, a hajrában azonban egyik csapat sem tudott higgadt maradni, a legjobb szegedi meccsét játszó Horváth Ákos kihagyott egy kulcsfontosságú büntetőt, sok-sok rossz dobás után Chism kétszer is betalált, az utolsó szó jogán pedig nem tudott mit mondani a Szeged, jöhetett a hosszabbítás.

Puljko azonnal egy hármassal nyitott, de Csorvási M. két büntetővel válaszolt, majd mindketten megismételték ezt, így 88-86-ra vezetett a Kaposvár. A folytatás iszonyatosan izgalmasra sikeredett, Csorvási Levente triplájával fordított a Szeged, de aztán Csorvási Milán összeakaszkodott Chismmel, és a bírók mindkettejüket kizárták a találkozóból. Drahos két büntetőt is elrontott, ám a hatalmasat játszó Hendlein Roland leszedte a támadót, kiharcolt egy faultot és ő bedobta mindkettőt. Nem volt azonban még vége, Horváth Ákos egy óriási triplával ismét megszerezte a vezetést csapatának, de a slusszpoén még hátra volt: 40 mp-cel a vége előtt Hinnant is bepörkölte harmadik tripláját, ezzel 93-92-re újra a KKK vezetett. Egy szegedi eladott labdát követően Puljko dobhatott két büntetőt, majd a botrányosan dobó Jereminov eresztett el egy rossz hármast, ezzel pedig le is zárult a találkozó. Jancsikin még dobott két büntetőt, illetve Jereminov egy duplát, így egymás után kétszer maradt alul a Bonifert-legénység hosszabbításban, a Kaposvár pedig kapaszkodik az élmezőnybe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus