Dudaszós kosárral nyert a Pécs Kaposváron

Hendlein letörte a gyűrűt, egy órát késett a kezdés - a Pécs a harmadik negyed végén vezetett először, uralta a záró felvonás nagy részét, és bár a Kaposvár kiegyenlített, Sarlija a legvégén döntött.

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 9. forduló
Kaposvári KK (4-4) - Pécsi VSK-VEOLIA (4-4) 77-79 (22-16, 22-21, 13-21, 20-21)

Kaposvári KK: Evans (3/3), Baki (8/6), Ivosev (23/6), Hendlein (10), Spica (5). Csere: Dunn (24/12), Blaskovits (4), Grebenár (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Pécsi VSK-VEOLIA: Durham (20), Supola (5/3), Budimir (12), Dukics (7/3), Sarlija (15). Csere: Simon K. (10/6), Demeter (3/3), Antóni (5/3), Harazin (2). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Szentendrei Áron.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken fogjátok megtalálni!

A derékfájdalmakkal küzdő Dunn nélkül kezdő Kaposvár tűnt agresszívebbnek az első percekben, majd az amerikai beállta után, 14-5-nél időt is kért Csirke Ferenc - nem találta a ritmust a PVSK, öt és fél perc alatt egyetlen mezőnykosarat tudott szerezni. Ezt követően azért felszívták magukat a vendégek, és a Durham-Sarlija páros vezetésével futottak egy 9-2-t, de nagyon könnyelműen bántak a büntetőkkel, így az első negyed végén még mindig hat ponttal vezettek az ezúttal sokkal többet rotáló somogyiak (22-16). A második játékrész elején Dunn és Baki is betalált kintről, a Pécs megint beragadt, de ismét felállt ebből a Csirke-legénység - gyakorlatilag végig 7-15 pont között járt a Kaposvár előnye. A nagyszünet előtti időszak a 13 pontnál és hat lepattanónál járó Sarlija által húzott Pécsé volt, de Ivosev (12 pont, 7 lepattanó) vezetésével hét egységet így is megőriztek előnyükből a hazaiak (44-37). Annak ellenére elégedettek lehettek a vendégek, hogy ők egyáltalán nem találtak be kintről, míg a KKK hat hármast is berámolt.

A fordulás után az alacsony szerkezetre szavazott Csirke Ferenc, bevertek két hármast a vendégek, de védekezésben is kellően agresszívek voltak, egészen egy pontra zárkóztak fel. A hazaiaknál Spicának nagyon nem ment a játék Dukicsék ellen, de Evans sem nagyon jutott el a gyűrűig, a harmadik negyed legvégén pedig a meccs során először át is vette a vezetést a Pécs (57-58). A záró etap elején felforrósodott a hangulat, a lendületben lévő Simon Kristófot ápolni kellett, Supola Zoltán kipontozódott, fej-fej mellett haladtak a felek. A visszatérő Simon újabb nagyon fontos hármasa után időt kért Fekete Ádám. Hiába, a hajrára megint szétesett kicsit a Kaposvár, a PVSK pedig ezt megbüntette: Dukics is beemelt egy hármast, kézbe vette a meccset a Pécs. Innen azonban Dunn vezetésével felállt még a KKK, a vendégeknél kipontozódott Budimir, majd Simon is, a hazaiak az utolsó percbe lépve megint kiegyenlítettek. Nyerni azonban nem tudtak, az utolsó támadás a PVSK-é volt, és bár Spicáék becsapdázták Durhamet, megtalálta a palánk alatt Sarliját, aki a dudaszó pillanatában felcsempészte a labdát - a játékvezetők visszanézték és megadták a kosarat. A baranyaiak így hatalmas győzelmet arattak idegenben, míg a KKK sorozatban negyedszer kapott ki.

Foto, Slide - kosarsport.hu
Pontszerzők - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus