Dupla hosszabbítás után szerzett győzelemmel debütált a ZTE

Delas 31 pontot szórt, az Oroszlánynál Bailey gyártott nagyon mély dupla-duplát, de a végén két pont az Egerszeg javára döntött.

fotó: Bálizs Zsuzsa (ztekosar.hu)

NBI/A, 9. forduló

Zalakerámia ZTE KK - OSE Lions 93-91 (23-15, 12-23, 24-19, 13-15, 8-8, 13-11) - kétszeri hosszabbítás után

Győztes debütálás. Ugyan már november közepénél járunk, de a ZTE még mindig csak az első bajnoki mérkőzését játszotta, eddig minden meccse elhalasztásra került, így most debütált az együttes. Az első negyedben meg is volt a lendület, Delas és Duren dobásaival nyolc ponttal meglógott a gárda, ám a másodikban elillant ez a ritmus, jöttek a rossz passzok, a hibák, az OSE pedig fordítani tudott - a szünetben a vendégek vezettek három egységgel. A hullámvölgy után aztán megint összekapta magát a zalai alakulat, a harmadik negyedben kilencpontos hátrányból felállva futott egy 12-0-t és visszavette a vezetést, majd a záró etap meglehetősen szorosan alakult, bár inkább a hazaiak jártak előrébb. A végén mindkét fél hibázott, majd Vuko ütött oda Andersonnak tripladobás közben, alig néhány másodperccel az órán -  a vendégek légiósa biztos kézzel büntetőzött, kiegyenlített, a ZTE pedig még elrontott egy támadást, így jöhetett a hosszabbítás. Ott az OSE lépett meg, de az Egerszeg a végén válaszolt, most Delas büntetőivel lett egál és Abell rontotta el az utolsó dobást, úgyhogy megint nem született döntés... a második túlórában azonban egy hajszállal már pontosabbak voltak a hazaiak, jobban büntetőztek, így óriási csatában, két ponttal megszerezték idei első győzelmüket.

Egy hajszál hiányzott. Ezzel a vereséggel 0-3-ra áll idegenben az Oroszlány, pedig most minden esélye megvolt arra, hogy győzni tudjon. Egyénileg Bailey (24 pont, 19 lepattanó, 4 gólpassz) az, aki igazán extrát játszott és nagyon stabilnak bizonyult a palánk alatt, de rajta kívül még öten jutottak tíz pont fölé a vendégeknél - nem dobtak ugyan jól, de remekül védekeztek és uralták a lepattanózást (10-zel több támadót szedtek ellenfelüknél), így pedig többször is volt lehetőségük megnyerni az összecsapást. Ez azonban nem jött össze, a ZTE-nél ott volt a 31 pontos Delas, aki mindig a legjobbkor talált be akár mezőnyből, akár a vonalról, mellette pedig többen is nagyot harcoltak - izgalmas, brusztolós meccs volt, az OSE sem volt rosszabb, de egy jó dobás még hiányzott a sikerhez, így 2-3-mal folytathatják a szezont.

A ZTE legjobb dobói: Delas 31/9, Vuko 18/3, Duren 14/6
Az OSE legjobb dobói: Bailey 24/3, Bíró 12/6, Abell 12/6

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus