Egy félidő volt a KTE-ben, a Falco magabiztos sikerrel az elődöntőben

Az első félidőben több jó teljesítmény is akadt a Kecskemétnél, de a Falco támadójátékát képtelenek voltak feltartóztatni, a második kiemelt söpréssel ment tovább.

Magyar férfi NBI/A. csoport, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt 97-64 (23-18, 29-26, 22-8, 23-12)

Falco: Govens 17/12, Bíró 12/12, Perl 18, Tóth 4, Bruinsma 11/9.
Csere: Váradi 10, Reddic 17, Balmazovic 4, Verrasztó 2, Hódi -, Körmendi 2.

KTE: Wittmann 7/3, Green 6/6, Djeraszimovics 12, Dramicsanyin 3, Karahodzic 9.
Csere: Dimic 9/3, Mészáros 14/12, Molnár M. 4, Fülöp -, Molnár D. -, Plézer -, Lukács -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető.

Alaposan bekezdett mindkét csapat támadásban, az életéért játszó kecskemétieknél az első öt percben négy játékos is szerzett kosarat, míg az alacsonyabb szerkezetben kezdő, Ron Curryt sérülés miatt nélkülöző hazaiak négy hárompontost pörköltek be, Bruinsma kettőt vállalt, Perl pedig jól osztogatott (12-9). A negyed közepén kicsit alábbhagyott a ponteső, a KTE talált magára hamarabb, Dimic és Green kosaraival egy pontra feljöttek - ennél közelebb viszont nem kerültek a hazaiakhoz, akiknél a 9 pontos é 4 gólpasszos Perl teljesen elszabadult, vezérletével picit ellépett a Falco (23-18).

Bruinsma triplájával indult a második negyed, de a vendégek nem zuhantak össze, a parádésan célzó Dimic vezetésével 27-27-nél utolérték ellenfelüket, miközben hátul is elvették a Falco játékait, Molnár zsákolásával vezettek is, sőt a szintén padról érkező Mészáros is bepörkölt egy hármast. A túloldal cseréi sem tétlenkedtek, Reddic-et egyre nehezebben tartották meg a kecskeméti magasemberek, Váradi és Balmazovics pedig sorra hozta a kosarakat, így a negyed közepén visszavette a program irányítását a Falco (37-32). Wittmann és Mészáros lehellt életet a kissé összeeső kecskeméti támadásokba, de ez csak átmenetileg sikerült, Perl is jól szállt vissza: Bíró hármasa után 46-37 állt az eredményjelzőn, ez a differencia nagyságrendileg nem is változott a nagyszünetig (52-44). 

Govens-Wittmann triplaváltással indult a második félidő, ám amíg a válogatott honosított játékosának akadtak társai, a túloldalon jó időre bedeszkázták a gyűrűt, a Falco pedig kihasználta a kecskeméti rövidzárlatot: Reddic és Bruinsma segítségével 63-49-re léptek el. Mészáros igyekezett lassítani a szombathelyieket, de sikertelenül: Váradi, Perl és Govens vezérletével 11-0-t futottak a hazaiak, több, mint megnyugtató előnyt szerezve ezzel - a negyedik negyedre gyakorlatilag eldöntötték a győztes és továbbjutó kilétét (74-52). 

A zárónegyed már nem tartogatott különösebb izgalmakat, Bíró és Govens kosaraival már 25 pontnál is járt a különbség, és bár Karahodzic és Green nagyot harcolt, komolyabban nem tudtak közelebb kerülni a kecskemétiek. Govens újabb két hármast szórt be, Bíró is csatlakozott hozzá, a 35. percben pedig már nem volt visszaút a vendégeknek (88-61). A Falco itt már pályára is küldte a kevesebbet játszókat, Verrasztó, Hódi és Körmendi is átélhette a hangulatot, a túloldalon pedig Fülöp, Plézer, Lukács és Molnár is tapasztalatot szerezhetett - a vége nagyon sima hazai győzelem, amely azt jelenti, hogy a Falco hibátlanul jutott az elődöntőbe.

A párharc végeredménye 3-0 a Falco javára.

Fotó: falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus