Egy híján harminccal verte a Körmendet az Alba

Freeman tripla-duplázott, Heath 6/6 triplát vert be, míg a Körmend a második negyedben összesen hat pontra volt képes, a harmadik játékrészben pedig el is dőlt a küzdelem. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 15. forduló 
Alba Fehérvár - Egis Körmend 88-59 (21-19, 13-6, 24-13, 30-21)

Alba: Freeman 17/6, Keller I. 4, Zeno 19/6, Lóránt 11, Heath 24/18.
cserék: Tóth -, Takács M. -, Filipovity 9, Bullock 4.

Körmend: Thames 8/6, Price 10, Ferencz -, Hammonds 7/3, Delas 6.
cserék: Németh 6/3, Bradford 14/3, Csorvási 8, Takács K. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Ezt a meccset is nagy energiával nyitotta a Körmend, az első öt percben hat támadópattanót szedtek le Hammondsék, de olyan gyengén dobtak, hogy ezeket nem igazán tudták kihasználni, így a pontszegény első negyedben inkább a Cartwrightot nélkülöző Alba járt előrébb. A kilencedik percben aztán Bradford 2+1-ével fordítani tudott az MTE, ám erre rögtön egy 7-0-val válaszolt a Heath által húzott fehérvári alakulat, így előnnyel zárhatta a játékrészt, bár az utolsó szó Németh Ákosé volt egy 2+1 formájában. A második negyedben aztán eléggé befagyott az eredményjelző, több mint négy percig (!) csak az eladott labdák és a rontott dobások gyűltek mindkét oldalon, majd Lóránt törte meg a jeget egy kettessel - nagyon visszaesett a támadójáték, védekezésben viszont mindkét fél kapart, amennyire csak tudott. Itt azért kisebb levegőhöz jutott az Alba, Zeno is hozzászólt és 30-23-nál Zollner időt kért, de ez sem változtatott a dolgokon, a nagyszünet végül 34-25-nél érte el a feleket - a Körmend számára mintha bedeszkázták volna a gyűrűt, a második negyedben összesen hat pontot dobtak a vasiak, az egész félidőt tekintve pedig 25%-kal céloztak mezőnyből, közte 1/14 triplával. A mindössze három kiosztott gólpassz is jelezte, hogy valami nincs rendben és csak azért szereztek egyáltalán 25 pontot is, mert leszedtek 14 támadópattanót, ezzel tartották magukat meccsben - az Alba sem dobott igazán jól, de egyénileg Heath, Lóránt, Freeman és Zeno is hozta, amit kellett, ennyivel pontosabbak voltak ellenfelüknél.

A szünetben pedig nem igazán tudtak változtatni a vendégek, a harmadik negyed első másfél percében egy 7-0-s rohamot produkált az Alba, majd Zollner újabb időkérése és cseréje ismét nem hozott változást - Zeno triplája után átlépte a különbség a húsz pontot, a 7-0 12-0-ra nyúlt és több mint öt percet kellett várni az első körmendi pontra. Ez az időszak eldöntötte a mérkőzést, innentől nem nagyon volt miről beszélni, a záró etap kereken húszpontos különbségről indult és bár a Körmend nem adta fel, de a fehérváriak sem remegtek meg és amikor kellett, mindig válaszolni tudtak, így tartották a távolságot. Az MTE végül a dobószázalékán és főleg a triplamutatóján javítani tudott, de ezúttal ennél többre nem futotta, az utolsó percek már tét nélkülivé váltak, három perccel a vége előtt el is engedték már a dolgot a vendégek, így itt még megsorozta ellenfelét a Fehérvár - Freemannek meglett a tripla-duplája, Heath még bevert egy-két triplát, a különbség pedig elkerülte a harminc pontot is. Összességében borzalmasan céloztak Csorvásiék, a második félidőben már a lepattanókat sem tudták uralni és innentől nem tudtak mibe kapaszkodni, így teljesen sima vereséget szenvedtek a jó formába lendülő, több jó egyéni teljesítményt is felmutató Alba otthonában. Érdemes kiemelni Freeman (17 pont, 15 lepattanó, 10 gólpassz), Heath (24 pont, 6 lepattanó, 3 blokk, 9/9 mezőnyből, közte 6/6 tripla) és Zeno (19 pont, 4 gólpassz) remek napját, de Lóránt (11 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) meccsére sem lehetett panasz. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus