Egy meggyötört Koszovó ellen juthat tovább a magyar válogatott

Ma este 20:30-tól Koszovóban lép pályára férfi válogatottunk, és győzelem esetén kiharcolja a továbbjutást a második selejtezőkörbe.

2019-es világbajnokság, 1. selejtezőkör, 5. forduló
Koszovó (0-4) - Magyarország (2-2)
2018.06.28., csütörtök, 20:30 (TV - Duna World, 20:20)

Ahogy arról vasárnap beszámoltunk már, sajnos a Koszovó elleni világbajnoki selejtező nem a kosárlabdáról fog szólni, legalábbis a hazaiak számára biztosan másodlagos lesz, miután keretük egyik játékosa autóbalesetben életét vesztette, három másik pedig megsérült. A koszovóiaknál így legkevésbé az fog számítani, hogy valószínűleg sem Scott Bamforth, sem másik honosított kosarasuk nem fog pályára lépni - óriási kérdés, hogy jelen helyzetben milyen fizikai és főleg lelki állapotban fognak kifutni a parkettára.

A magyar válogatottnál is vannak gondok, Hanga Ádám és Váradi Benedek is sérült az állandó keretből, ráadásul az utolsó pillanatban Molnár Márton is megbetegedett az eredetileg tervezett 12-es keretből, így Tóth Norbert utazott el helyette Pristinába. Ezek a problémák azonban össze sem hasonlíthatóak azzal, amivel a hazaiaknak jelenleg meg kell birkózniuk. Alapvetően is jobb játékerőt képvisel Sztojan Ivkovics együttese, jelen helyzetben pedig teljesen egyértelmű esélyes még idegenben is.

Egy siker azt is jelentené, hogy a magyar válogatott továbbjut a vb-selejtezők második körébe - ha kikap, jó eséllyel akkor is, de akkor még meg kell várni az utolsó fordulót. Biztos, hogy nem veszi félvállról a gárda ezt az ütközetet sem, akármilyen problémái vannak Koszovónak, ez a csapat az elmúlt években nem becsült le senkit, többek között ennek is köszönhette elért eredményeit. Vigyázni is kell, mert jelen helyzetben biztos, hogy mindent megtesznek majd Berisháék, hogy győzelemmel emlékezzenek elhunyt társukra, ettől függetlenül favoritok a mieink

A találkozót 20:20-as műsorkezdettel a Duna World élőben közvetíti!

Hajrá Magyarország!

Foto, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus