Egylabdás meccsen, de a ZTE is kikapott Jászberényben

Már-már kényelmesnek tűnő előnyben volt a Berény, de a végén visszajött a ZTE és dobásuk is volt Szabóéknak a győzelemért. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 15. forduló 
JP Auto - JKSE - Zalakerámia ZTE KK 71-69 (21-16, 20-17, 17-11, 13-25)

Jászberény: Pitts 29/15, Rakics 11/3, Coleman 6, Alekszandrov 14/12, Pantelics 11/3. 
cserék: Kerpel-Fronius -, Cseh -.

ZTE: Ware 13/3, Thompson 15, Gulyás 2, Szabó Zs. 18/12, Agafonov 8/3. 
cserék: Doktor -, Papp 11/3, Bagó 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Két Alekszandrov-triplával, de négy perc alatt öt eladott labdával kezdte a mérkőzést a Jászberény, így hiába nyitott pocsék dobóformával az Alandise Harrist egyelőre nélkülöző ZTE, az első negyed közepén még csak 6-4 állt az eredményjelzőn, egyik csapat sem igazán találta a ritmust. A hazaiak büntetőből próbáltak egyről a kettőre jutni és Pantelics 2+1-e után már 19-11-re is vezettek, sikerült beindítaniuk a támadójátékukat, de a játékrész vége az Egerszegnek sikerült jobban, így a zalaiak gyenge triplázása (1/6) ellenére nem nőtt tovább a távolság, közte öttel jöhetett a rövid pihenő. A második negyed elején azonban belendült Pitts, egy dupla után elsüllyesztett egy triplát is, így hirtelen tíz pontra nőtt a különbség, de itt azért a ZTE megálljt parancsolt és a nagyed derekán Ware kosaraival visszazárkózott - mint kiderült, inkább csak átmenetileg. Pitts abszolút tarthatatlan volt ebben a negyedben, folyamatosan megtalálta az utat a gyűrűig és ebben a félidőben végül ő jelentette a különbséget - 41-33-ra vezetett a szünetben a JKSE úgy, hogy a hátvéd 18 pontnál járt már 7/11-es mezőnymutatóval, mellette 3 gólpasszal. Az ő játékát 3/4 triplával egészítette ki Alekszandrov, míg a ZTE-nél leginkább a Thompson-Szabó páros emelhető ki pozitív, a csapatszinten elkövetett 2/9 tripla pedig negatív irányban. 

A fordulás után megint pontatlanná vált a játék és a meccs kezdetéhez hasonlóan nem nagyon találtak a gyűrűbe a felek, a harmadik negyed első öt percét 7-5-re nyerte a Jászberény, ez a játék pedig a hazaiaknak természetesen megfelelt, hiszen őrizték tíz pont körüli előnyüket. Pitts újabb triplája után, 51-38-nál aztán Bencze Tamás időt kért és megpróbálta összekapni csapatát, de komolyabb áttörést ez sem hozott, a következő négy támadásukból nem szereztek pontot, így nem tudtak közelíteni, sőt, egy kicsit még nőtt is a hátrányuk - 58-44-ről indult a záró etap, egyre nehezebb helyzetben voltak a továbbra is alig 40%-kal dobó vendégek. Itt azonban még egyszer felszívták magukat Thompsonék, a negyedik negyed első másfél percében alacsony szerkezetben futottak egy 7-0-t, majd Nikola Lazics időkérése után Szabó még egy hármast bebombázott, kezdett égni a talaj a hazaiak lába. Itt Pitts révén azért elállították a vérzést, de a túloldalon ekkor már Papp és Agafonov hármasa is beakadt, sőt, bár Thompson bő két perccel a vége előtt kipontozódott, még ezt követően visszajöttek 68-66-ra, egyetlen labdányira.

Az időkérés után Rakics dobott egy nagyon fontos duplát, de Szabó fél perccel a vége előtt még egy távolit a gyűrűbe küldött, 70-69-re módosítva az állást, hogy aztán Pitts hibája után legyen még egy lövésük a győzelemért - itt Ware kettese kimaradt, de azonnal faultolni tudtak, Rakics pedig elrontott egy büntetőt, így maradt a zalaiaknak még fél másodpercük arra, hogy egy duplával egyenlítsenek, vagy egy triplával nyerjenek. Ebből azonban nem tudtak már érdemi dobást kihozni, így hiába az Egerszeg nagy negyedik negyede, a Jászberény előnye végül kitartott, így a Lazics-legénység újabb nagyon fontos győzelmet aratott és ott van a dobogón.

Egyénileg a hazaiaknál mindenképpen Pitts (29 pont, 10/19 mezőnyből, közte 5/9 tripla, 6 gólpassz) játékát kell kiemelnünk, de a harcos palánk alatti munkát hozó Pantelics (11 pont, 11 lepattanó, ebből 5 támadó, 1 blokk), a shooterként funkcionáló Alekszandrov (14 pont, 4/6 tripla), valamint a játékszervezésbe besegítő Rakics (11 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) is dicsérhető, míg a vendégeknél leginkább a hatalmas negyedik negyedet futó Szabó (18 pont, 4/8 tripla, 9 lepattanó), illetve a padról 11 pontot és komoly pluszt hozó Papp említhető. Érdekesség, hogy a jászberényi kispad nem szerzett pontot. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus