Elázott az ASE a Jászberény triplaesőjében

Hatalmas bravúrt szolgáltatott a jászberényi együttes, mely drámai végjátékot követően múlta felül a listavezető ASE-t.

Férfi NBI/A csoport, Alapszakasz, 24. forduló - 2015. február 28.:

Fairium Jászberényi KSE (7-15) - Atomerőmű SE (18-4) 90-86  (26-24. 21-19, 21-27, 22-16)
Jászberény, 1100 néző  Vezette: Benczur T., Farkas G., Sallai I. (Szabó)

Jászberény: Ware 20/6, Kerpel-Fronius 12/6, Horváth 22/15, Cseh 12, Dramicsanin 17/9.
Csere: Sonyák 2, Szögi 5/3, Nárai -.   Vezetőedző: Bencze Tamás.

Atomerőmű: Dugat 25/9, Medve 5/3, Markovics 2, Eilingsfeld 12, Jones 12. 
Csere: Szabó 8, Kovács 3, Körtélyesi 14/6, Tóth 2, Wise 3/3.   Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Kipontozódott: Tóth a 37., Cseh a 39. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Pontos támadásbefejezéseinek köszönhetően nagyon jól indította a mérkőzést a hazai alakulat, mely Horváth Ákos révén tört egyre előrébb. A negyed végéhez közeledve a Paks ugyan fel tudott zárkózni, sőt Szabó és Tóth pontjai után már a listavezetőnél volt az előny. A játékrész slusszpoénja viszont az első jászberényi mérkőzését játszó Sonyáké volt, minimális hazai előnnyel zárult az első negyed. (26-24)

A második tíz perc elején Kerpel-Fronius révén nagyon bekezdett a hazai alakulat, de jött is a válasz, igaz a vendég oldalon nem a kezdők, inkább a cserék villogtak. Körtélyesi, Wise és Eilingsfeld kosaraival fordított és öt pontos fórra tett szert az ASE. A vendég szurkolók öröme azonban nem tarthatott sokáig, ugyanis Horváth Ákosék a játékrész utolsó másfél percében 9-0-s rohamot repesztettek, négy pontos előnnyel vonulhattak hosszabb szünetre. (47-43)

A szünetben felrázta csapatát Dzunics mester, különösen az amerikai játékmestert, Dugatot, aki demoralizáló módon játszott, nem kevesebb, mint 16 pontot írt az eredményjelzőre tíz perc alatt. A hazaiak ugyan próbálták tartani a lépést az ASE-val, mely támadásban sokkal pontosabban játszott, 30 pontot szerzett a harmadik negyedben és ismét megfordította a találkozó állását. (68-70)

Érződött a szoros eredmény által kiváltott tét a csapatokon, közel két percig pont nélkül álltak felek a záró negyed elején, sőt, öt perc leforgása alatt csak két hazai és egy vendég duplát jegyeztek fel a statisztikusok. A végjátékhoz közeledve bő egy perc leforgása alatt három triplát rámoltak be a hazai játékosok, hét ponttal húzott el a JKSE. Körtélyesi és Eilingsfeld viszont tettek arról, hogy nyílt maradjon a találkozó, 85-85-nél utolérte ellenfelét az ASE. A Paks sorsát Ware pecsételte meg, aki előbb egy technikaiért megítélt büntetőt, majd két "sima" egypontost küldött helyére, s ahogy ő, úgy Dramicsanin sem hibázott a vonalról. Nagy tartásról tett tanúbizonyságot a JKSE, mely 13 hárompontost szerzett, bravúros győzelmet aratott.

Slide és Fotó - Gémesi Balázs

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus