Ellentétes félidők meccsén verte a KTE a TF-et

Az első 20 perc során az újonc akarata érvényesült, de a fordulás után feljebb kapcsolt a Forray-alakulat, és behúzta a győzelmet.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 21. forduló 
KTE-Duna Aszfalt - Serco - TF-BP 78-66 (16-18, 15-20, 26-16, 21-14)

Kecskemét: Green 6, Wittmann 18/6, Dimics -, Dramicsanyin 10/3, Karahodzsics 23.
Csere: Deraszimovics 15, Molnár M. 4, Mészáros M. 2. 

TF: Rikalo 10/6, Szobi -, Clark 18/6, McLane 8/3, Bergstedt 11.
Csere: Krnjajski 11/9, Buzás 10/6, Filipovic -, Beák -.  

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 10-10-es mérleggel nyolcadik helyen álló KTE a 2-18-cal sereghajtó TF-et fogadta a férfi NB I/A 21. fordulójában. A kecskemétiek hazai pályán 7-2-es mutatóval bírtak a mérkőzés előtt, míg a fővárosiak 1-10-zel álltak idegenben, a lila-fehérek számítottak tehát esélyesebbnek. 

Wittmann és Bergstedt kosárváltásával vette kezdetét az összecsapás, a következő öt pontot azonban a vendégek szerezék, és léptek meg 7-2-re. Green és Karahodzic találataival egyenlített a játékrész felénél a KTE, egyik csapat sem tudta egyelőre a másikra akaratát erőltetni. Clark is feliratkozott a pontszerzők közé, a meccs első 26 pontjából 24-et légiósok jegyeztek - csak Wittmann kettese "árválkodott" a honi lőlapon (13-13). Molnár zsákolt, a PVSK elleni meccs hőse, Boris Krnjajski azonban triplát hintett - az első negyedet a budapesti csapat nyerte (16-18). 

Krnjajski a második etap elején is bevágott egy trojkát, Deraszimovics tett róla, hogy ne lépjen el túlságosan az újonc együttes (20-21). Továbbra is felváltva estek a kosarak, öt perc játékot követően a TF tartott előrébb három egységnyivel (24-27). A már három triplát jegyző Krnjajski mellett jól szállt be a padról Buzás is, kettejük hathatós közreműködésével őrizte szűk előnyét Ales Pipan együttese. McLane 2+1-es játékkal tovább növelte a fővárosi előnyt, ritmustalanul támadott, ráadásul 11 eladott labdánál járt már a KTE. Buzás szórt be egy újabb hármast, több pont már nem született a kosárszegény félidőben - egyelőre a TF mutatott meggyőzőbb játékot (31-38). 

Karahodzic duplájára Clark válaszolt kintről a fordulást követően, majd ismét a szerb center villant - egy emberes zsákolással. Clark fault + kosár kombinációjával tízzel, 36-46-ra is ellépett már a budapesti csapat, Wittmann és Mészáros révén próbált közelebb férkőzni a Forray-legénység. Rikalo is beköszönt kintről, kitartott az újonc fórja, de büntetőkkel lopta a távolságot a házigazda (50-54). A negyed végére el is tüntette a deficitet a fehér-lila együttes, Karahodzsics, majd Deraszimovics is betaláltak - újítania kellett Pipan mesternek (57-54). 

Green szép betörésével vette kezdetét a záró felvonás, Wittmann középtávolijával pedig már nyolccal lépett el a Kecskemét - 36-46 után egy 30-12-es etapot abszolváltak a hazai kosarasok (66-58). Alig négy perc volt már csak hátra, Clark tempójával lőtávolon belül tartotta csapatát, de Wittmann hármassal felelt (71-63). Érdekes kontraszt mutatkozott a felek dobóstatisztikájában, a TF 28 triplakísérletével szemben a hazaiak csak tízszer próbálkoztak a vonal mögül - előbbiek 10, utóbbiak 3 találatot jegyeztek ebből. Az utolsó perchez érkezvén kitartott a KTE nehezen megszerzett előnye, a budapesti kezek kihűltek a harmadik negyed felénél, és a korábban remeklő Krnjajski - Buzás páros sem tudott már hozzászólni a meccshez - bár sokáig nem nekik állt a zászló, Forray Gábor csapata végül időben ébredt, és megérdemelt győzelmet aratott az újonc ellen.  

     

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus