Félelmetes feltámadással nyert a Kaposvár!

Hat perccel a vége előtt 21-gyel vezetett a Pécs, de Raivio vezérletével felálltak a hazaiak és az utolsó percben fordítottak

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 10. forduló

Kaposvári KK – PVSK-Pannonpower 76-73 (12-21, 17-21, 15-22, 32-9)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, v.: Vígh P. dr., Török R., Gál J., (Valovics dr.)

Kaposvár: Fodor 12/3, Raivio 20/12, Jancsikin 11/3, Hendlein 13, Spica 6
cserék: Gibson 6/3, Horváth M. 4, Kovács S. -, Benke 4, Grebenár -

Pécs: Nelson 16, Bíró O. 15/9, Pahlmblad 8/6, Budimir 17/9, Horti 8
cserék: Halász 2, Harazin 9, Somogyfoki -

Teljes statisztikát itt találtok!

A találkozó elején mindkét fél a Hendlein-Budimir párharcra próbált építeni, a Kaposvár az erőcsatár fizikai erejére, a Pécs pedig a légiós sebességére, de egyik csapat sem tudott pontosan kosarazni. 7-7-ig fej-fej mellett haladtak a felek, majd itt Bíró Olivér maradt üresen kétszer is, mindkettőből triplát tudott dobni, így meglépett a Pécs. Sőt, a kissé tanácstalannak tűnő KKK hibáit kihasználva hamar elérte a különbség a tízet, a somogyi alakulat lassan és enerváltan játszott. Gibson és Halász beállásával kicsit rohanósabb lett a játék, de a somogyiak nem tudtak igazából váltani, könnyű dobásokat rontottak, így a keményen védekező Pécs őrizte előnyét (12-21).

A második negyed elején a KKK szigorított a védekezésén és Fodor révén közelebb zárkózott, de Csirke Ferenc időkérése után visszatalált a helyes útra a PVSK. Bíró bepörkölt egy nagy kettest, majd Nelson is hozzászólt és a különbség újra tíz egységnyire duzzadt. Raivio hármasára Pahlmblad felelt hasonlóval a sarokból, majd beemelt még egyet, tizenhárommal lógott meg a Pécs. A hazaiak rengeteget hibáztak, a legkönnyebb ziccereket is sorra elrontották, Spica látványosan szenvedett (2/10 mezőnyből), így a baranyaiak akarata érvényesült. A Pécs öt hármast süllyesztett el félidőre, a KKK viszont 40% alatt dobott mezőnyből és 7 labdát adott el – teljesen megérdemelten vezettek a vendégek 42-29-re a nagyszünetben.

A fordulás után Jancsikin rögtön beemelt egy hármast, de nem tudott megindulni a KKK, mert Budimir is hasonlóval válaszolt a sarokból. Bíró triplája után valami megszakadt a hazaiaknál, érthetetlen játékot produkáltak, a továbbra is agresszíven védekező Pécs pedig sorra használta ki a hibákat – Grebenár kimaradt ziccere után Halász indulhatott és a különbség átlépte a húszat. A vendégek agresszívebbek és pontosabbak voltak, Budimir, Nelson és Bíró is szállította a pontokat, simán hozták a lepattanózást és nem adtak esélyt a somogyiaknak – 64-44-ről indult az utolsó negyed.

A záró etap is hasonlóan kezdődött, három percig teljes letargiában játszott a Kaposvár, aztán varázsütésre elkezdett működni minden – 65-44 után bekeményedett a védekezés és egy 14-0-s etap következett a somogyiaktól, benne három szerzett labdával és két Raivio-hármassal. A PVSK teljesen lefagyott, a hazaiak pedig extázisba kerültek, Nelson büntetője után Raivio a harmadik tripláját is értékesítette, 66-61-re zárkózott Fekete Ádám csapata. Sőt, a rohanás nem állt meg, a vendégek rontott büntetői és Hendlein támadópattanója után pedig 66-66-nál utolérte ellenfelét a KKK. Innen felváltva szerezték a pontokat a felek, az utolsó 50 mp-nek 72-72-ről feszültek neki a felek. Harazin egy, Jancsikin két büntetőt értékesített, így a találkozó során először, 17 mp-cel a vége előtt vezetett a KKK. Nelson kettese kimaradt, Raivio bedobta mindkét büntetőjét, az utolsó támadásnál pedig Pahlmblad elrontotta az üres hármast, így 32-9-es utolsó negyedével óriási győzelmet aratott a Kaposvár.

Fekete Ádám: – Óriási gratuláció jár a csapatnak. A negyedik negyedben öt olyan játékos volt a pályán, akik harminc perc rossz játék után, a szurkolóinkkal együtt elhitték, hogy megnyerhetik a mérkőzést. Egymást segítve, csapatként küzdve, mindent megtettek a győzelemért és végül diadalt arattak. Csak gratulálni tudok nekik ezért. 
Csirke Ferenc: – Gratulálok a Kaposvárnak! Egyszerűen nem jutok szóhoz, hogy több, mint húsz pontról úgy veszítettünk, mintha gyerekek lennénk. Fokozatosan bebizonyosodik, hogy nálunk nincsenek olyan játékosok, akik ilyen meccseken kezükbe vennék a döntést, úgyhogy gondjaink vannak.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus