Govens büntetőjével a Falco nyerte az Olaj elleni rangadót

Az Olaj többször vezetett a meccs folyamán, de Benke dobása kimaradt a végén, hajszálnyival bizonyult jobbnak a vasi együttes.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 15. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 78-77 (19-26, 18-16, 18-16, 23-19)

Falco: Govens 18/9, Váradi 2, Bíró 11/9, Bruinma 8, Reddic 14.
Csere: Curry 11/3, Balmazovic 12/9, Tóth N. 2.

Olaj: Vojvoda 13/9, Kovács P. 5/3, Airington 17/9, S. N. Milosevics 3, Andric 15.
Csere: Tóth Á. 9, Rowsey 10/6, Benke 5/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 13-1-es mérleggel listavezető Szolnoki Olaj KK a 9-5-tel negyedik pozícióban tanyázó Falco vendége volt a férfi NB I/A 15. fordulójában. Jobban kezdett a címvédő, Kovács Péter saroktriplájával 7-2-re vezettek a piros-feketék három és fél perc játékot követően. Bíró szórt triplát, válaszul azonban 8 szolnoki pont érkezett, Airington és Vojvoda kintől, Andric bentről volt eredményes - jött is a vasi időkérés, tízzel lépett el az Olaj (7-17).Ezzel az előnnyel jól sáfárkodott az Alekszics-legénység a negyed végéig, bár Curry behintett az utolsó másodpercben szórt egy trojkát, de így is hét ponttal nyerte a játékrészt a Szolnok (19-26). 

Lendületesen kezdte a második felvonást Gasper Okorn csapata, Reddic kosarával négy pontra zárkóztak a sárga-feketék (24-28). Beragadt a Szolnok, kissé idegessé vált Vojvodáék játéka - Govens trojkáját követően Andric vétett támadóhibát, négy perc alatt mindössze egy Olaj-pont született. Vojvoda talált be kintről, de a Falco tartotta a lépést, fej-fej mellett haladtak a csapatok a folytatásban (34-37). Govens 3/3-as triplamutatóval 14 pontig jutott az első 20 perc során, egyértelmű húzóembere volt a vasiaknak. A szolnoki előny kitartott a nagyszünetig, egy nagy szombathelyi védelmi hibát követően Vojvoda maradt üresen a palánk alatt egy másodperccel a dudaszó előtt, ziccerével öt pontos fórral mehetett félidőre a Tisza-parti gárda (37-42).

A fordulást követően gyorsan eltüntette hátrányát a Falco, Reddic kosarával 42-42-t mutatott az eredményjelző. Bíró harmadik hármasával már a házigazdánál volt az előny, de Vojvoa gyorsan válaszolt is kintről. Folytatódott az adok-kapok, Rowsey is beköszönt messziről, újfent előnyhöz juttatva övéit (50-52). A negyed vége megint "olcsó" kosarat hozott, ezúttal az Olaj adta el a labdát, amit Balmazovic bünetett triplával - izgalmas utolsó felvonásnak néztünk elébe (55-58). 

Curry és Bruinsma találataival indult a negyedik negyed, az Olajnak minden pontért meg kellett küzdenie, a szombathelyiek némileg könnyebben jutottak el a gyűrűig. A két Tóth, Norbert és Ádám "váltottak" kosarat, pár ponttal a címvédő tartott előrébb, de Balmazovic hárompontosával egyenlítettek a vasiak (67-67). Tóth Ádám duplája és büntetője után Benke szórt kintit, hattal lépett el az Alekszics-csapat, jött is az időkérés Gasper Okorntól (67-73). Govens hosszú idő után szólt újra hozzá a meccshez, kettő perccel a rendes játékidő vége előtt még tartotta magát a szűk szolnoki fór (71-73). Reddic büntetőivel egyenlített a Falco, majd Andric labdavesztését Curry büntette ziccerrel - fordítottak a hazaiak (75-73). A horvát center ezt követően két szabaddobást is elrontott, de Rowsey összekaparta a támadópattanót - újra Andric állhatott a vonalra, ezúttal nem hibázott (75-75). 50 másodperc volt hátra, Curry tempója hullott be, de Andric közelről válaszolt, ismét egalizálva - a pár perccel korábban kipontozódott Reddic hiányában a palánk alatti játékot erőltette a Szolnok. 3.9 másodperccel a vége előtt Govens büntetőzhetett, az elsőt kihagyta, a másodikat azonban bedobta - mivel Benke tempója kimaradt  a végén, a szombathelyiek ünnepelhettek a végén, az Olaj elszenvedte második vereségét a bajnokságban. 

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus