Govens kosarával nyerte az elődöntő első meccsét a Falco

A második félidőben fordított a címvédő és közel volt a pályaelőny elvételéhez, de végül Govens győztes kosarával győzött és vezet a Falco.

Magyar férfi A csoport, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Alba Fehérvár 90-88 (24-19, 29-22, 10-23, 27-24)

Falco: Govens 21/6, Perl 14/3, Váradi 15/6, Boriszov 8/6, Taylor 15. 
cserék: Norfleet 10/3, Pustahvar 5/3, Tóth N. 2. 

Alba: Hill 13/3, Simpson 23/12, Harris 5, Lóránt 12/3 Keller Á. 7/3.
Csere: Kovács Ák. 3/3, Horton 10, Mohammed 15/3, Filipovity M. 3 -.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Falco javára.

Évek óta kis túlzással legyőzhetetlennek számít a Falco saját közönsége előtt, ebben a párharcban viszont a bajnoki címvédőnek muszáj volt már az első meccsen komoly nyomást helyeznie a vasiakra a pályaelőny elvételének megkísérlése miatt. Ennek ellenére a szorosan alakuló első 6-7 perc után jobb tempót és eredményesebb kosárlabdát tudott produkálni a 21-et szóró Darrin Govens vezette szombathelyi gárda és az első negyedet öt ponttal meg is nyerte.

A folytatásban még inkább ültek a hazaiak megoldásai, ráadásul sokkal több büntetőt (31 a 13-mal szemben) harcoltak ki Perl Zoltánék, így egycsapásra azt láthattuk, hogy érdemben tudta kontrollálni a derbit a második kiemelt. A félidei 12 pontos távolság a játék képe alapján reálisnak is tűnt, de sejthető volt, hogy más felfogásban jön ki a fordulás után a tavalyi bajnok.

Lóránt Péterék teljesen le is nullázták a vendéglátókat a harmadik etap első felében, így szépen visszajöttek a meccsbe, olyannyira, hogy a játékrész végére már vezettek is, majd a negyed közepén a 10 pontot is elérte a differencia Mohammed duplája után, sőt, három perccel a vége előtt még mindig hattal mentek Dzunics mester fiai.

Ekkor viszont hirtelen megrázta magát a Falco, Taylor bentről, Govens pedig kintről volt eredményes, s máris csak egy volt a különbség, időt is kért az Alba. Hill eladta a labdát a játékmegszakítás után, Perl pedig büntetőket harcolt ki, értékesítette is őket, ezzel újra a hazaiak tartottak előrébb!

Mohammed egy 2+1-es akcióval még visszavette a vezetést a fehérváriaknak, de Talyor és Perl pontjaival megint fordított a Falco. Ekkor Simpson villant, amire Govens felelt két büntetővel, aztán újra ő állhatott a vonalra, de csak a másodikat dobta be, így megnyílt az esély a Lóránt Pétert kipontozódása miatt a hajrára elvesztő az Alba előtt. Horton egy zsákolással egalizált, időt is kért Szekulovics mester.

A döntés (ki más, mint) Govens kezébe került, gyönyörű tempójával pedig az utolsó másodpercben meg is nyerte a szombathelyieknek ezt a borzasztó feszült, sok fordulattal tarkított rangadót és egyelőre megőrizte pályaelőnyét az elődöntőben.

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus