Govensszel, Bruinsmával, óriási csatában verte a Sopront a Falco

Az utolsó percre kiegyenlített, de elvesztette a megsérülő Warnert az SKC, egy büntető döntött a hazai csapat javára.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 14. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC 75-74 (17-11, 22-18, 20-21, 16-24)

Falco: Govens 12, Váradi 7/3, Bíró 3/3, Bruinsma 16/6, Reddic 13. 
cserék: Curry 20/9, Balmazovic -, Tóth N. 4

Sopron: Warner 20/6, Lemar 17/3, Takács 8/6, Gilbert 2, Gordon 18. 
cserék: Supola 2, Dénes -, Wiggins 7/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A legutóbbi mérkőzés óta történt egy jelentős változás Szombathelyen, hiszen visszatért a csapatba a közönségkedvenc Darrin Govens és távozott Julian Norfleet - Govens rögtön a kezdőben kapott helyet Váradi, Bíró, a szintén visszatérő Bruinsma és Reddick mellett. A hazaiak jobban is kezdtek (7-2), Bruinsma gyorsan bevert két triplát (bár a második dupla lett, rálépett a vonalra) és azonnal elég sok labdát adtak a kezébe - mellette Reddic is nagyon élt, 17-7-nél úgy lett meg a közte tíz, hogy ez a páros 14 pontot vállalt magára. A cserék után azonban megakadt a Falco, a Sopron védekezése felkeményedett, ebből pedig jól indultak a vendégek és Warner vezetésével egy, a második negyedre átívelő 9-0-s futással feljöttek 17-16-ra, itt kért időt Gasper Okorn. Az SKC itt egyértelműen gyorsított a játékán és bár mindkét oldalon sok volt a hiba, a mérkőzés kiegyenlítődött, egyik együttes sem tudott igazán meggyőzően kosárlabdázni - a kezdeti Falco-lendület eltűnt, de a Sopron sem tudta átvenni az irányítást. A hazai szekeret Curry tolta meg nyolc ponttal a kispadról, de ez sem volt elég ahhoz, hogy meglógjon a társaság, a vendégeknél Lemar lendült bele és folyamatosan egy-két egységnyi távolság volt csak a felek között. Aztán ugyan 18 percet kellett rá várni, de megszülettek a visszatérő Govens első pontjai is és itt, a félidő végén egy kicsit ismét meglógott a Szombathely: az utolsó bő három percet 9-1-gyel hozták le Tóth Norberték, így a szoros küzdelemből végül tízpontos előnyt csináltak a félidőre. A 13 pontos Bruinsma mellett Curry 10, Reddick 8 egységnél járt, míg a túloldalon főleg Warner igyekezett, de Lemar is beszórt kilenc pontot. 

A második félidő rögtön Reddic két látványos zsákolásával indult, úgyhogy tovább nyílt az olló, majd a soproni válaszok után a betörés-kiosztások is elkezdtek működni a hazaiaknál, előbb Váradi, majd Bíró is bevert egy-egy hármast. Közte tizenöt körül mozgott a különbség a harmadik negyed nagy részében, a Szombathely egyrészt remekül dobott, másrészt több lábon állt, míg a Sopronnál nagyon sok volt az eladott labda, fontos pillanatban zsinórban négy büntetőt hibáztak el Wigginsék, illetve a két hátvédjükön kívül komolyabb fegyverük nem igazán akadt támadásban. A játékrész vége mégis nekik sikerült jobban, néhány kimaradt szombathelyi dobás elég volt ahhoz, hogy közelebb zárkózzanak Warnerék és 59-50-ről, kilencpontos hátrányban kezdjék meg a záró etapot, nem tudta megroppantani ellenfelét a Falco. Az utolsó negyed kezdetén azonban megint megpörgette a tempót a Govens-Curry páros, 11-3-at repesztettek a sárga-feketék és újra elérte a 16 pontot a különbség. Erre viszont megint válaszolni tudott a vendégcsapat, Gordon felnőtt Lemarék mellé, Takács bevert egy nagyon fontos triplát, majd Lemar rohant végig a pályán egy ziccerért, pillanatok alatt visszajött az SKC 71-65-re, időt kellett kérnie Gasper Okornnak. Ez most nem ért még sokat, élesedett a helyzet, Warner faultos kosarával 74-70-re jött fel a Sopron, majd Gordon is faulttal együtt dobott duplát, de mindkét játékos kihagyta a büntetőt - ennek ellenére 74-74-nél Warner kiegyenlített, egálról feszültek neki a felek az utolsó percnek.

Ebbe a kettesbe azonban a vendégek legjobbja, Warner belesérült, le kellett vinni ápolni és elég komolynak tűnt az eset, megállt a játék, úgy kellett arrébb húzni, nem tudott ráállni a lábára, így a legfontosabb időszakra elvesztette irányítóját a Sopron. A hátralévő idő nem a szép játékról szólt, oda-vissza jöttek a hibák, védül Reddic megmozdulása bizonyult döntőnek: Bruinsma kihagyott dobása utána letépte a támadópattanót, faultot fújtak a játékvezetők és a center egy büntető a helyére küldött. A második kimaradt, de az SKC nem tudott a gyűrűbe találni az utolsó két támadásából, így végül óriási csatában, körömrágós végjátékban, 75-74-re nyerte a találkozót a Szombathely. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus