Green dudaszós kosara döntött a KTE-PVSK-n

Már-már a Pécs kezében volt a mérkőzés, de Green parádés játéka és kissé szerencsés clutch dobása a hazaiak javára döntött - elszenvedte első vereségét a PVSK.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, negyedik forduló 
KTE-Duna Aszfalt - Pécsi VSK-VEOLIA 84-82 (19-16, 21-24, 19-23, 25-19)

KTE: Green 21/6, Wittmann 14/6, Djeraszimovics 11, Dramicsanyin 20/9, Karahodzsics 6. 
cserék: Dimics 5, Mészáros 3, Molnár M. 4

Pécs: Pongó 11/6, Taylor 22, Csirics 17/6, Budimir 11/3, Horti 4.
cserék: Simon 4, Antóni 5/3, Demeter -, Kesar 8.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Pocsék dobóformával nyitotta a meccset a Kecskemét, az első hat dobásukból csak egyet süllyesztettek el a hazaiak, de két támadópattanóval és masszív védekezéssel így sem engedték meglógni a PVSK-t. Az első negyed közepén aztán rátaláltak a ritmusra Wittmannék, egyúttal bedeszkázták a gyűrűt és futottak egy 10-0-s etapot, a vendégek nagyjából négy percig nem szereztek pontot, itt kicsit szétnyílt az olló - a vérzést aztán Andrija Csirics állította el két triplával, ezzel tért észhet Csirke Ferenc csapata. Innentől szűk kecskeméti vezetéssel haladtak a felek a második negyed hajrájáig, gyűrték egymást a csapatok, nem volt nagy dobópárbaj, de a Pécs azért elég hatékonyan célzott, míg a KTE támadópattanókkal, kevesebb eladott labdával és több kiharcolt büntetővel ellensúlyozta gyengébb mezőnyszázalékát. Bő két perccel a nagyszünet előtt tudott fordítani a baranyai alakulat, de megtartani nem sikerült neki a vezetést, 40-40-nel mehettek az öltözőbe a csapatok - egyénileg a 12 pontos Dramicsanyin és a szintén 12 pontos, 6/7 jó dobásnál járó Taylor volt kiemelhető, de utóbbi, valamint Simon és a hazaiaknál Mészáros is három-három személyi hibát gyűjtött be eddigre.

A fordulás után kissé felpörgött a meccs, már ami a pontszerzést illeti, a Csirics-Taylor páros szórta a kosarakat a vendégeknél, a hazaiak pedig próbálták tartani a lépést - ez csak a harmadik negyed derekáig sikerült, ott már elkezdett meglépni a PVSK és hétpontos előnyt épített ki. Innentől már Budimirék jártak előrébb és ők diktálták a tempót, a záró etapot négypontos fórból kezdhették meg és ennél közelebb (négy-hét pont) már később sem nagyon engedték ellenfelüketet. Egészen nagyjából az utolsó két percig, amikor egy-két pontatlan befejezést megbüntetett a Kecskemét és a büntetővonalról feljebb zárkózott, majd az addig befejezésekben halovány Green két clutch dobásával ki is egyenlített - hetven másodperccel a mérkőzés vége előtt megint kezdhettek mindent elölről, 80-80 állt az eredményjelzőn. Az időkérés után ismét Green talált be a vonalról, 82-80-ra már a KTE vezetett, majd egy kaotikus támadás végén Antóni Csanád vert be egy kulcsfontosságú középtávolit, így tizenhat másodperccel az órán, 82-82-ről támadhattak a hazaiak. 

Ezt pedig Green megoldotta: az utolsó másodpercben állt bele egy középtávoliba, a labda előbb felpattant a gyűrűről, majd némi gondolkodás után, a dudaszó pillanatában végül beszédült - elképesztő hajrában, az utolsó percekben egy 12-2-es rohammal, Green sorozatos clutch támadójátékával (csapata utolsó kilenc pontját ő dobta) hatalmas győzelmet aratott Forray Gábor alakulata, így a Pécs elvesztette veretlenségét. 

Érdemes kiemelni, hogy hiába dobott mezőnyből 57,4%-kal a vendégcsapat, ha összesen hat büntetőt dobhatott a gárda, Taylor és Budimir 0-0, Csirics pedig egyetlen egyszer állhatott oda a vonalra, míg a túloldalon 23 egypontost dobhattak rá Dramicsanyinék, amelyből ráadául 19-et értékesítettek is. Emellett azt is tegyük hozzá, hogy 7-0 volt a kiosztott blokkok aránya, mind a hetet a Dramicsanyin-Karahodzics páros osztotta ki.

A mindent eldöntő utolsó dobás ide kattintva megtekinthető!

fotó: hunbasket.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus