Győzelemmel kezdte a középszakaszt az Olaj

A fiatalok is hozzátették a magukét az első félidőben nagyot játszó Szolnoknál - a PVSK a harmadik etapban visszakapaszkodott, de végül kikapott.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, 1. forduló 
Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-VEOLIA 71-66 (22-9, 15-11, 17-27, 17-19)

Szolnok: Frank 3/3, Rudner 7/3, Malesevics 16/3, N. Milosevics 4, Andric 12.
Csere: Airington 9/3, Tóth Á. 14, Csák 6/6.

PVSK: Pongó 8/6, Taylor 17/6, Ciric 12/3, Budimir 12/12, Horti 3/3.
Csere: Wright 6, Demeter 8/6, Bíró L. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az ezer sebbő vérző, Vojvodát, Kovácsot, Milosevicset és immáron Andrew Rowseyt is nélkülöző, az alapszakasz utolsó fordulójában a tabella első helyét is elveszítő Szolnoki Olaj KK a felsőházba ötödikként bejutó PVSK-t fogadta a középszakasz első fordulójában. Két fiatallal, Frank Áronnal és Rudner Gáborral a kezdőben rajtolt az Olaj, és mindketten le is tették névjegyüket az első percekben egy-egy tripla képében. Bár 4-0-lal kezdett a mecsekaljai együttes, egy 12-2-es etappal fordítottak a piros-feketék, és átvették a játék irányítását. Airington 2+1-es akciójával csakhamar tíz pont fölötti előnyt építettek ki a Tisza-partiak, lefagyott a Pécs (17-6). Bár sok labdát adtak el a szolnokiak, a nagyjából 9 perces baranyai kosárcsend miatt a különbség csak nőtt - az  első játékrész végül Demeter triplájával ért véget (22-9).

Sikerrel váltogatta a zónát és az ember elleni védekezést az Alekszics-legénység, a palánk alatt pedig rendre szépen oldotta meg támadásaikat Luksa Andric - Vojvoda hiányában betörés-kiosztásokra nem igazán támaszkodhattak a piros-feketék, deegyelőre nem is volt szükségük rá, magabiztosan kosaraztak a második negyed első felében is (30-13). Rudner ütötte be harmadik hibáját, Malesevic azonban centerből és kintről is eredményes volt, hússzal lépett el az Olaj (35-15). Valamelyest feltámadt a PVSK, Pongó és Wright vezényeltek le egy gyors 5-0-s etapot, Alekszics mester időkéréssel reagált erre. Pályára került az Andric - Tóth Ádám "ikertorony" páros is, a félidőt előbbi kosara zárta (37-20).

A harmadik szolnoki ifjonc, Csák Bence is hárompontossal debütált a pályán, tovább mélyítve a ráncokat a pécsi homlokokon. Erőre kapott azonban a Csirke-legénység, Ciric, Taylor és Budimir is bevágtak egy-egy hárompontost, pillanatok alatt felezte meg hátrányát a vendégcsapat (42-29). Horti is kedvet kapott egy triplához, majd Taylor is beszórt még egyet - 2/15-tel zárta kintről az első félidőt a PVSK, a harmadik etapban azonban hét kísérletből ötöt bevágtak a vendégek (43-35). Pongó és Ciric még közelebb hozták a Csirke-legénységet, ezúttal a címvédő fagyott le teljesen - Taylor 2+1-e azt jelentette, hogy hat perc alatt ledolgozta hátrányát a negyedet eddig 22-6-ra nyerő pécsi gárda (43-42). Demeter is beköszönt a kígyótérről, amivel hosszú idő után újra magához ragadta a vezetést a PVSK - igaz, nem sokáig örülhettek ennek, hiszen Frank kiosztásából Airington, majd Csák is betalált a távolból, igazi triplaparádét láthattak a kilátogatók. A negyed végén héttel tartott előrébb a nagy előnyt leadó Olaj (54-47).

Másfél perc kosárcsenddel indult a záró felvonás, Tóth törte meg azt egy szép közelivel. Nem volt nagy kosáreső, de a center újfent betalált, visszaállítva a Tisza-partiak tí pont fölötti előnyét - Csirke mester időt is kért gyorsan, hiszen a remek harmadik etapot követően a negyedikben még pont nélkül állt a csapata (58-47). Wright és Budimir fújtak riadót, öt perccel a rendes játékidő vége előtt azonban még így is tízzel ment a Szolnok (62-52). Frank és Rudner is pályán voltak a bajnoknál, Pongó egy triplával egyszámjegyűre csökkentette a hátrányt. Telt, múlt az idő, Budimir is hintett egyet kintről, 54-48-ra zárkózott a Pécs. Andric dobott fontos kosarat, majd Malesevic is csinált egy 2+1-et - bár a végjátékban még akadtak izgalmak, a vezető kiléte már nem változott. A simán elbukott harmadik negyedet követően újítani tudott az Olaj, és Vojvoda Dávid nélkül is legyőzte a PVSK együttesét - Csirke Ferenc csapata kétarcú játékot mutatott a mai estén, gyenge első félidőt követően megtáltosodott a harmadik negyedben, de a záró etapra már nem maradt elég "a tankban".   

 

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus