Győzelemmel kezdte az évet a JKSE

Már az első negyedben kétszámjegyű különbséggel vezettek a hazaiak. A harmadik játékrészben ugyan felkapaszkodott a KKK, de többre nem futotta a vendégek erejéből.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 15. forduló

Fortress Jászberény - Kaposvári KK 83-67 (29-16, 16-18, 10-21, 28-12)  

Jászberény

Jászberény: Savic 12, Raivio 27/9, Soós 3/3, Dramicsanyin 13/3, Dukic 9/3.
Csere: Markovics 10, Mladenovics 3/3, Horti 4, Szögi 2, Lázár -

Kaposvár: Hinnant 14/6, Fodor 16/6, Puljko 2, Hendlein 13, Chism 17/6
Cserék: Benke 4, Jancsikin -, Kovács 1, Horváth -

Alaposan bekezdett a 2013-at felejthetően befejező Jászberény, Raivio vezetésével már az első tíz perc után 13 ponttal vezettek. Az amerikai játékos már ennyi idő alatt is eljutott 12 pontig, ráadásul egyetlen dobást sem hibázott el – eközben pedig a hazaiak védekezése is keménynek bizonyult, Chismen kívül senki nem tudott érdemben hozzászólni az összecsapáshoz. Hendleinnek nem sikerültek a dobásai, Fodor nem került jó helyzetbe, eközben pedig Dukic és Dramicsanyin is megbízhatóan és eredményesen kosárlabdázott a hazaiaknál.

A második negyedben felébredt a KKK és Hinnant, harcosabbá váltak a vendégek, de Raivio mellé Dramicsanyin és Markovics is fel tudott lépni, így a különbség továbbra is tíz pont felett mozgott. Borzalmasan játszott Hrvoje Pujlko és Jancsikin is a Kaposvárnál, a hazaiaknál viszont a légiósok mindegyike kitett magáért. Fodor Márton triplájával  próbált közelebb férkőzni a KKK a játékrész vége előtt három perccel, de Raivio azonnal válaszolni tudott, így tartotta az előnyt a JKSE. A félidő zárásaként Hinnant talált be középtávolról, ezzel még látótávolságon belülről, tizenegy pontos hátrányból fordulhatott a KKK.

Fekete Ádám tanítványai komolyan is gondolták a felzárkózást, megtalálták Hendlein Roland helyét támadóoldalon, Chism is bevágott gyorsan öt pontot, de erre a bombaformában játszó Raivio még tudott válaszolni. Ám Hendlein zsinórban nyolc ponttal terhelte meg a hazaiak gyűrűjét, és 48-48-nál utolérte ellenfelét a KKK, sőt, Benke Szilárd büntetőivel 51-50-re a vezetést is átvették a negyed hajrájában. A rohamnak egy Markovic-tripla vetett véget, az utolsó negyednek 55-55-ről vághattak neki a csapatok.

Itt azonban már nem hagyott kérdést a sokkból felálló Berény, Raivio, Dukic és Dramicsanyin is újrakezdte a pontgyártást, a különbség pillanatok alatt megnőtt, ezt pedig a vendégek nem tudták menedzselni. A 17 pontjával, 13 lepattanójával és 4 blokkjával ezúttal is csapata legjobbjaként fellépő Chism kipontozódott, a 27 pontos Raivio vezette JKSE pedig végül sima győzelmet aratott és megkezdte a felkapaszkodást a tabellán. A hazaiak 49-27-re nyerték a lepattanók csatáját, kilenccel több gólpasszt osztottak ki, és sokkal pontosabban (50% felett) dobtak mezőnyből. 

 

Foto - jkse.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus