Győzött, és felsőházba jutott a PVSK Egerszegen

Remekeltek támadásban a mecsekaljaiak, a ZTE kissé tompább volt a megszokottnál - megérdemelt vendégsiker született.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 25. forduló 
Zalakerámia ZTE KK - Pécsi VSK-VEOLIA 73-95 (17-27, 21-25, 18-19, 17-24)

ZTE: Ware 10, Thompson 15/3, Green 20/3, Szabó Zs. 6, Agafonov 8.
Csere: Gulyás -, Doktor 9/3, Durázi -, Bagó 5, Farkas -, Kis R. -, Kovács K. -.

PVSK: Pongó 19/12, Taylor 18/9, Ciric 18/9, Budimir 13, Horti 13/3.
Csere: Wright 6, Demeter 2, Bíró L. -, Benke 3/3, Olasz 1.

 

 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A felsőházért küzdő PVSK-t fogadta a szinte bizonyosan középházi résztvevő ZTE a férfi A csoport 25. fordulójában. Energikusabban kezdtek a baranyaiak, Taylor triplájával 9-5-re vezettek. Thompson és Agafonov találataival egyenített a ZTE, de Ciric 2+1-es játéka újfent a Csirke-legénységet juttatta előnyhöz. Budimir is beköszönt, Wright közelijével pedig már tíz pont fölé nőtt a differencia, jól pörögtek a pécsiek. Ware ugyan bevágott egy triplát, de az első negyedet a pontosabban játszó baranyaiak nyerték (17-27). 

Nagyobb elánnal vetette bele magát a második etapba a zalai gárda, 24-30-ra zárkóztak Szabó Zsolték. Pongót hagyták üresen, be is szórta a hármast az ex-kecskeméti hátvéd (27-36). Lopta a távolságot a ZTE, ráadásul Ciric a negyedik hibáját ütötte be - hosszú időre pótolnia kellett a kiváló szerb bedobót Csirke Ferencnek. Taylor szép megoldása után Green is villant hazai oldalon, de kulcsembere hiányában is tartotta előnyét a mecsekaljai együttes. Thompson és Pongó triplaváltása után Taylor is kedvet kapott, ez pedig már sok volt Bencze mesternek, magához rendelte övéit (36-49). A nagyszünetre végül 52-38-as előnnyel mehetett a PVSK, a zalaiak kissé tompán kosaraztak az első húsz perc során.   

Budimir kosara nyitotta a hamradik felvonást, Taylor pedig pontosan célzott kintről - úgy tűnt, átmenti jó formáját a második félidőre a Pécs (40-59). Ciric visszatért a pályára faultgondjai ellenére is, de támadásban több labdát is mellészórt a baranyai gárda. Szabó egy technikai hibával kiszállt a meccsből, kosárból nem sokat láthattak ebben a periódusban a nézők (47-63). Wright tett vissza egy támadópattanót, majd ő is "kedvet kapott" egy technikaihoz, szíves örömest meg is adták ezt neki a játékvezetők - Csirke mester kért időt, hogy rendezze a sorokat (52-65). Jót is tett a vendégeknek a pauza, Ciric, Wright és Budimir is betaláltak, 56-71-gyel zárták a harmadik etapot a csapatok. 

Zalai pontokkal indult a záró tíz perc, de Ciric is berámolt két hármast - továbbra is őrizte előnyét a PVSK. Horti is betalált kintről, kezdett előszni a meccs a Bencze-legénységnek - húsz fölé kúszott a különbség (60-82). Lassított a tempón a vendégcsapat, kevésbé dolgozták ki helyzeteiket a baranyaiak, védekezésben pedig tördelték a játékot. Pongó azért behintette negyedik hárompontosát is, a mérkőzés pedig gyakorlatilag eldőlt az utolsó három perchez érve - a PVSK az első perctől magabiztosan tartotta kézben az összecsapást, és megérdemelt győzelmet aratott a kissé dekoncentráltan játszó zalaiakkal szemben - a pécsiek ezzel a felsőházban kezdik meg a középszakaszt.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus