Hatalmas csatában győzött a Körmend Szegeden

A hazaiak óriásit küzdöttek, a végjátékban is vezettek, de a büntetőpárbajból a végén az új listavezető Körmend került ki győztesen.

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 11. forduló
Naturtex-SZTE-Szedeák (5-6) - Egis Körmend (9-1) 79-80 (23-24, 16-23, 19-16, 20-16)

Szedeák: Boltics 20/6, Wirth 2, Vágvölgyi 8/6, Csirics 20/9, Sulovics 20.
Csere: Kovács Á. 9/3, Révész -.

Körmend: Hollins 18/6, Németh -, Fanning 11/3, Davis 8/6, Csorvási 10.
Csere: Koch -, Halász 5, Tuoyo 10, Ferencz 18/12.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

A hazaiaknál Fortune és Juhos, a túloldalon pedig Wright hiányzott sérülés miatt. A Szedeák kiválóan nyitotta a találkozót, Sulovics és Boltics vezetésével ők irányították az első perceket, a 7. perc közepén 8 ponttal álltak jobban (18-10). A Körmend Hollins két hármasával és Tuoyo duplájával egyenlített, majd a negyed végén Halász pontjaival előnybe is került a piros-fekete alakulat (23-24). A második negyedben óriási adok-kapok alakult ki, lényegében kosárra kosár volt a válasz - ha az egyik oldal betalált például a triplavonalon túlról, a másik azonnal reagált rá, így fej-fej mellett haladtak a felek. Az utolsó percek a Körmendé voltak, amelynél a félidőben hatan dobtak 6 és 8 pont között, de Halász (4 pont, 5 gólpassz) is nagyon hasznosan kosarazott, így a félidőben 8 ponttal vezettek a vendégek (39-47).

A fordulás után nagy adok-kapok indult - előbb a Szedeák jött közelebb ellenfeléhez, majd Ferencz és Csorvási révén távolodott el 9 pontra Gasper Potocnik alakulata. A hazaiak két kezdőjük hiányában sem adták fel, Kovács Ádám kosaraival, szívós munkával 3 pontra zárkóztak a negyed felében, amit Bolticsék révén tartani is tudtak - végig 3-5 pont között mozgott a differencia, a felvonás végén épp 5 pont volt (59-64), a záró 10 perc elején azonban három percig nem talált a kosárba a vasi alakulat, a Szedeák a 33. perc végére fordított (65-64). A vendégek a negyed felénél Hollins és Ferencz kosaraival tudtak megújulni (67-73), de megtörni nem tudták Andjelko Mandicsékat így sem, akik Csirics és Boltics hármasaival közelítettek, Sulovics büntetőivel egyenlítettek, a 39. perc végén pedig Csirics duplájával megint vezettek (77-75).

Tuoyo két büntetőjére Boltics csak egy jó egypontossal felelt, Hollins viszont megint kétszer eredményes volt a vonalról (78-79). Boltics kihagyott duplája után Fanning is csak egy büntetőt dobott be, így maradt 13.1 másodperce a hazaiaknak az egyenlítésre vagy a győzelem megszerzésére (78-80). Csirics a triplát kihagyta, 4.5 másodperccel a vége előtt viszont szabálytalankodtak vele szemben. A két megítélt büntetőből csak az egyiket értékesítette azonban a szegediek vezére, a túloldalon pedig hiába hagyta ki mindkettőt Tuoyo, és hiába tudta még végigvinni a labdát Boltics, ziccere nem hullott a gyűrűbe, így hatalmas csatában nyert a Körmend egyetlen ponttal, 80-79-re.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus